SSP o Siniši Malom i Univerzalu

LESKOVAC

Dok ministar finansija u poseti Leskovcu priča o projektima važnim za život građana, upošljenici državnih preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom gurnuti su u siromaštvo, saopštio je danas leskovacki odbor Stranke slobode i pravde.

” Osobe sa invaliditetom koje rade u preduzećima, čiji je osnivač država, očigledno nisu ravnopravni građani imajući u vidu da su pomoć Vlade dobila sva privatna preduzeća, dok paketom mera nisu obuhvaćeni radnici šesnaest državnih preduzeća. Radnici preduzeća poput leskovačkog „Univerzala“ nisu mogli dobiti ni minimalnu zaradu tokom epidemije jer je Siniša Mali rebalansom budžeta smanjio sredstva Ministarstvu za rad i socijalna pitanja a javne pozive za dodelu subvencija prekinuo.

Trenutno, samo Leskovac ima 400 dece koja završavaju ili su završila Specijalnu školu koja u ovom preduzeću, uz podršku stručnih lica kompetentnih za rad sa osobama sa invaliditetom i intelektualnim i mentalnim smetnjama, neće moći da rade i eventualno dočekaju penziju. Prioritet vlasti nisu životi osoba sa invaliditetom već izgradnja stadiona od 20 miliona evra u Leskovcu iako bi uz svu trenutnu opremu i mehanizaciju preduzeće „Univerzal“  moglo hraniti još deset generacija u budućnosti.

SSP Leskovac očekuje hitno pronalaženje načina poslovanja i opstanka preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju OSI i dodeljivanje državnih mera podrške Vlade RS s obzirom da snose iste ekonomske posledice kao i preduzeća privatnog sektora. 850 000 osoba sa invaliditetom u Srbiji, od kojih samo par hiljada radi, su heroji borbe za jednake uslove života i rada zbog čega ih država mora podstaći a ne dodatno diskriminisati!, navodi se u saopštenju .

Prati
Obavesti me o
guest

7 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Protraćen život
Protraćen život
3 godine pre

Pa evo Ljiljo objavi ovaj komentar, kako bi dotična Spririćeva shvatila da dok je ašikovala po stranačkom kafiću, Universal je za njeno vreme izgubio sufinansiranje države i mogućnost da budu na republičkom budžetu, iako je postojala mogućnost ali ne i zainteresovanost DS za probleme invalida … Napomena: Mali je bio visoki finkcioner DS u agenciji za privatizaciju !

Šunka šunka
Šunka šunka
3 godine pre

Evo, objavljen vam je komentar i možete slobodno stati u red za sendvič…

Protraćen život 2
Protraćen život 2
3 godine pre
Odgovori  Šunka šunka

Ako se sećaš, za svaki glavni odbor DS je spremao stotine sendviča, a ako ti nije jasno pitaj Civuna i Zokija…sendviči i paketići su izum DS, a onaj gore komentar je činjenica, pa zato pošto traćite opozicioni potencijal, smislite nešto originalno da vas se ljudi ne bi gnušali !

Zažuljenko
Zažuljenko
3 godine pre

Ja mislio da ga je izmislio lord Sendvič, Britanac i stranstveni kockar itd itd a ono Siniša Mali. Beźite i jedni i drugi i stidite se svog nasleđa.

Lord Sandwich
Lord Sandwich
3 godine pre
Odgovori  Zažuljenko

Ne razumem poslednju rečenicu vašeg komentara? Koji “i jedni i drugi”? Zar ne sme čovek da kaže nešto protiv vlasti, a da mu se odmah ne zalepi da je član DS? I vi verujete natpisima na tarabi ;)))))

Zažuljenko
Zažuljenko
3 godine pre

“Ašikovala”, kako je arhaična ta reč 🙂 U kom smislu je ” ašikovala”?

Naprednjaci su čudo
Naprednjaci su čudo
3 godine pre
Odgovori  Zažuljenko

Ašik je činila, zločin je učinila. Ašik, ha ha ha…