Cvetanović obilazio privatni vrtić , vlasništvo Viktorije Drašković

LESKOVAC

Lokalna samouprava Leskovca najavila je izgradnju novog dečjeg vrtića na lokaciji kod stare stočne pijace. S obzirom da sve više roditelja koristi usluge Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“, vlada hroničan nedostatak mesta, pa Grad Leskovac od prošle godine izdvaja pet miliona dinara godišnje za subvencionisanje privatnih vrtića, odnosno 80% od propisane cene u državnom vrtiću. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je zajedno sa svojim saradnicima posetio „Agnes“, jedan od dva novootvorena vrtića. Tom prilikom obratila se zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović koja je zaključila da je značajno što se privredni subjekti uključuju u ovu oblast, jer će doći do rasterećenja Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“, što je značajno i za Grad i za sve roditelje kojima je boravak dece u vrtiću neophodan.

„Vrtić „Agnes“ je ispunio sve stroge kriterijume koje je propisalo Ministarstvo i ostvario je pravo na subvencije, deca će boraviti u odličnim uslovima i sa njima raditi stručna lica. Vrtić je namenjen deci od dve i po godine do polaska u školu, kapacitet vrtića je 40 dece koja će biti raspoređena u dve grupe, zaposelno je četiri vaspitačica, jedan pedagog i jedna spremačica.“

Viktorija Drašković, osnivač vrtića „Agnes“, smatra da kako raste zaposlenost tako raste i potreba za smeštajem dece predškolskog uzrasta.

„Adaptirali smo prostor za dve mešovite grupe, stariju i mlađu, i verujemo da ćemo gradu i roditeljima olakšati situaciju u ovom pogledu, s obzirom na veliku potražnju za državnim vrtićima. Uložili smo mnogo energije i ljubavi u opremanje prostora, a ja sam na ovu ideju došla tako što sam na ekonomskom fakultetu radila biznis plan u okviru biznis projekta. Krenula sam tu ideju da razvijam uz pomoć svojih profesora i sad ostaje samo da tu ideju sprovedemo uspešno u delo. Bez subvencije grada ne bi smo mogli mnogo da postignemo. Cena našeg vrtića je ista kao i cena u državnom vrtiću. Subvencije su 80% od tržišne scene, a roditelji plaćaju 20% od tržišne cene.“

Uslov za upis je da dete odbijeno iz državnog vrtića, da živi na teritoriji Grada Leskovca i da je državljanin Srbije. Boravak dece u vrtiću je od 5:30-16:30 časova, a hranu za četiri obroka distribuira Dom učenika Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Građanin Leskovca koji pamti
Građanin Leskovca koji pamti
1 godina pre

Subvencija grada, ćerki od Cvetanovićeve Sonje.

gde su komentari
gde su komentari
1 godina pre

Skidaju komentare na komandu, molbe, na plakanje, obećanja, sve je na prodaju. Tolika deca nemaju ništa i nikog, pa dostojanstveno bez veza i vezica muče, uče, ovo sve preko politiku hoće prečicom do uspeha. Neće da radi, nego da se zove vlasnik, al bez iskustva, bez muke, bez prava građana da je komentarišu, mlada, nezaštićena, pa šta će onda u biznis, ako bez zaštite ne sme na ulicu da izađe, koga će ona da čuva, kad nju čuvaju dva terijera ovde na portalu, a i u životu. Zapamtite, poreklo, biogrqfija, dosije govori sve o osobi, ko je, koliko mu se može verovati, smeš li da mu poveriš dete. Ako ima lopova u familiji8afera bolnica), lažova u familiji(afera piksla), ako nije učio ništa ozbiljno(privatan fakultet), ako ga pomažu svi(subvencija grada), tada on nije osposobljen da brine ni o sebi, kamo li o deci, a vi nemojte da puštate komentare.