SSP: Kad svetla utihnu

NIŠ

Nakon 517 dana, koliko je trajala rekonstrukcija, Tvrđavski most je zasijao. Najpre u pink, a onda je počeo da menja boje. Zbog sramote ili zbog mode, manje je važno. Sam most, a i trg na kome su radovi trajali preko dve godine, pratile su oštre reakcije građana, stručne javnosti, opozicije, saopštila je Stranka slobode i pravde iz Niša danas.

“Pravdala se gradonačelnica, pominjala raskide ugovora, kaznene penale, upoređivala most sa svetskim metropolama koje zaista izgledaju spektakularno. Ali avaj, daleko smo mi od sveta. U svetu se prave mostovi i velelepne građevine za nekoliko meseci, koje decenijama nije potrebno rekonstruisati, u svetu se zna koliko traju radovi i koliko koštaju.

Kad svetla utihnu, ostaju pitanja:

  1. Zašto su trg i most neravni, na talasima, sa ulegnutim tek postavljenim kockama?
  2. Kada će trg i most napokon biti završeni, bez “sitnih popravki” i gde su ploče na potezu od pekare “Branković” do ivičnjaka ulice Milojka Lešjanina?
  3. Šta je sa osvetljenjem mosta preko koga se noću ide kao kroz tunel, ne misle valjda da tako ostane?
  4. Naplaćuju li kaznene poene izvođačima radova i u kom iznosu, budući da radovi nisu realizovani prema javnoj nabavci?
  5. Koliko nas je koštala rekonstrukcija trga i mosta na kraju, ako je ovo kraj radova?

Gradonačelnica da odgovori na pitanja, jer most i trg se rade od novca svih građana Niša. Svetla se daju rešiti, ali fušerajski radovi će nas opet koštati, jer vrlo brzo će onako postavljene ploče početi da ispadaju, planiraju li da opet rekonstruišu?! I da polože račun građanima, do poslednjeg dinara. Koliko se ko “ugradio” u ove istorijske rekonstrukcije, istraživaće nadležne institucije jednog dana. Kad svetla utihnu, ostaje sramota, a sramota je večna”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare