SSP: Javna rasprava o budžetu GO Medijana 

NIŠ

 
Danas je održana javna rasprava na kojoj su građani mogli da daju predloge na budžet GO Medijana za 2022. godinu, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Medijana.

Javnoj raspravi prisustvovao je i član Gradskog odbora i potpredsednik OO SSP Medijana Milan Mladenović.
Zanimljivosti:

– Budžet GO Medijana je oko 180 miliona dinara, od čega 60 miliona ide na plate zaposlenih, 20 miliona na paušalne nadoknade, 10 miliona na troškove. Polovinu budžeta opštine “pojede” sama opština.

– Drugi zanimljiv podatak koji se čuo na javnoj raspravi je da JKP “Medijana” ima 1200 zaposlenih. Više nego kompletna Gradska uprava. Svedoci smo da je Niš prljaviji nego ikad, pa se postavlja pitanje čemu onda služi 1200 zaposlenih i šta tačno rade.

– Treća stvar je ono što svi znamo – Gradske opštine su jedači budžeta, apsolutno nikakvu nadležnost nemaju jer nisu jedinice lokalne samouprave, već direktno zavise od Grada. Opštinama se moraju dati šire nadležnosti, kako bi bile servis građana, a ne “jedači” novca i mesta za udomljavanje partijskih kadrova.
U praznoj opštinskoj sali, izuzev ljudi iz opozicionih stranaka, nije bilo predstavnika vlasti, niti građana. Po ko zna koji put, vlast objavljuje šturo informacije o javnim raspravama i na taj način onemogućava građane da na vreme saznaju za javne rasprave i slične događaje. Neophodno je animirati građane da učestvuju i informisati ih na vreme, a za medije se izdvajaju značajna budžetska sredstva.
OO SSP Medijana

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare