SRS: Rešiti problem parkiranja u Leskovcu

LESKOVAC

Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Leskovcu podseća lokalnu vlast da je problem parkiranja u našem gradu gorući.

” Mišljenja smo da je tzv. mirujući saobraćaj rak-rana Leskovca i da se pod hitno mora intervenisati, kad već do sada nije.
Svakodnevna je pojava da se Leskovčani debelo namuče kako bi parkirali vozila blizu svojih radnih mesta. Ista je situacija i sa stanarima zgrada i porodičnih kuća koje nemaju svoja dvorišta. Non-stop sve zauzeto!
U uslovima u kojima ne postoji strategija rešavanja problema parkiranja, mere su uglavnom ishitrene, bez sagledavanja njihovih efekata na čitav sistem parkiranja, pa i šire. To za posledicu, po pravilu, ima izostajanje pozitivnih efekata mera.
Svakodnevno svedočimo saobraćajnom kolapsu u pojedinim delovima grada, jer u nemogućnosti da propisno parkiraju svoje vozilo, naši sugrađani grabe svaki milimetar javnih površina kako bi se parkirali i obavili svoje obaveze. Nepropisno, ali muka natera čoveka. Preduzeće koje se stara o parkiralištima u Leskovcu je obeležilo parking-mesta i tamo gde treba, ali i tamo gde jednostavno nije moguće da parkiranje bude dozvoljeno, jer se prave ogromne gužve u saobraćaju.
Sa druge strane, tamo gde bi parking trebalo da bude besplatan, vrši se naplata, a to ne bi smelo da se radi. Govorimo o Dečjem dispanzeru, objektu u koji niko od Leskovčana ne odlazi radi zadovoljstva, već usled bolesti deteta. Dovedeš dete koje je prehlađeno, bolesno i ne možeš da nađeš slobodno parking-mesto sat vremena, a i kad nađeš, neko dođe da ti to naplati. Iz napred navedenog razloga, smatramo da praksu naplate pored Dečjeg dispanzera treba pod hitno prekinuti!
Zatim, u trenutku kada grad ima realan problem sa brojem parking-mesta, ruši se veliko parkiralište u samom centru grada kako bi se gradio trg. Da ne zalazimo dublje u ovu priču, dovoljno je reći da, kada se nešto što je potrebno sruši, treba to izgraditi na nekom drugom mestu.
Postavljamo pitanje šta je sa pričom da će velika višespratna parking-garaža biti sagrađena na mestu nekadašnjih kancelarija JP „Dom“? Da li je u pitanju infrastrukturni problem? Da li je možda „kamen spoticanja“ imovinsko-pravne prirode? Šta god da je u pitanju, smatramo da ovaj problem može i mora da se reši, jer Leskovac, kao jedan od većih gradova u Srbiji, zaslužuje adekvatan broj parking-mesta i uređen sistem parkiranja”, navodi se u saopštenju lpke potpisuje član Centralne otadžbinske uprave Dušan Stanojević.

.


                                                  
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare