SRS PREDAO LISTU, STEFANOVIĆ: POVRATAK OTPISANIH

LESKOVAC

Gradskoj izbornoj komisiji svoju izbornu listu danas je predala  Srpska radikalna stranka.

Lista će nositi naziv Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj. Na listi su imena 54 kandidata za odbornike, a svojim potpisom listu je podržalo 1656 građana. Po rečima Tomislava Ljubenovića problema u skupljanju potpisa nije bilo, osim što su su se mesne kancelarije gde su trebali da skupljaju potpise građana, pre vremena zatvarane.
Prvi na listi Živojin Stefanović obraćajaći se medijima u skupštinskoj sali rekao je da se radi o jedinoj opozicionoj listi za budući izborni ciklus i da je on posle dva meseca opet u skupštinskoj sali.
„Zaboravio sam kako izgleda kada me je dosadašnja vlast bukvalno iz ove sale najurila. Ja sam ovde boravio ni manje ni više nego 26 godina. I evo nas opet ovde, povratak otpisanih. Dolazimo da spasimo Srbiju, srpstvo i Leskovac, odnosno ono što je ostalo. Dali smo najbolje kandidate. Ja jesam najstariji na našoj listi, ali je ovo jedna od najmlađih listi među dosad podnesenim. Zalagaćemo se za očuvanje Srbije kao nezavisne države na Balkanu i u Evropi. Nećemo težiti da idemo ka Evropi, ka onima koji su nas bombardovali 1999. godine, ka onima koji su na Kosovu ubili 61 predstavnika Vojske Srbije, nećemo sa onima koji su nam rušili Leskovac 25.marta 1999. i zato ne možemo danas shvatiti one koji će da idu u NATO pakt.“
Rekao je Stefanović da bi glasanjem za ovu listu Srbija i Leskovac dospeli u sigurne ruke.

SRS
„Ja vas nikad nisam prevario niti izdao. Već sam mator čovek i ovo što radim radim za građane. Ja imam i decu i unučiće, zato treba da date glas onome ko najpre treba da misli o unučićima, pa onda o deci, pa tek onda o sebi. Samim tim misliće i o vama. Naš osnovni slogan je razvijati Leskovac, da Leskovac opet postane industrijski grad, jer ne može samo da živi od poljoprivrede. Nama je Leskovac razoren u poslednjoj deceniji prodajom svih mogućih preduzeća. Za tri godine ove aktuelne vlasti ni jedna fabrika nije otvorena. Ovo čime se hvale je urađeno u vreme bivše vlasti, a neko se danas kiti tuđim perjem.“
Pojasnio je Stefanović i njegov, kako mu drugi spočitavaju salto mortale i put od levice ka desnici, da srpski radikali nisu desnica.
„Nema više levice i desnice. Postoje stranke koje se zalažu za Srbiju, samostalnu nezavisnu državu i postoje oni koji smeju da kažu da su Srbi i postoje oni koji žele da ovu Srbiju predaju u ruke ljudi koji su nam razorili državu, a sada hoće i Srbiju da uzmu. Vi znate da ja što obećam, to i sprovedem. Sa mnom nema neizvesnosti.“
Podsetio je Stefanović i da je današnji dan (11. mart, prim. I.S.) za njega tužan.
„U zločinačkom zatvoru je ubijen jedan od najvećih sinova srpskog naroda, bivši predsednik Srbije i Jugosalvije, Slobodan Milošević. Hvala mu za sve što je uradio. Njegov pravi sledbenik za srpstvo i Srbiju je Vojislav Šešelj. Zato sam sa njim i zbog toga sa mnom u pobede!“ završio je svoje izlaganje Živojin Stefanović.
Prvih pet na izbornoj listi Srpske radikalne stranke su Živojin Stefanović, Tomislav Ljubenović. Lidija Dimitrijević, Predrag Savić i Milana Šušilović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare