Srpski pokret Dveri u Vranju o presudi Vučiću

VRANJE

Povodom presude Prvog Osnovnog suda u Beogradu kojom je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dužan da zbog povrede ugleda i časti predsednika Dveri Boška Obradovića isplati 200.000 dinara, Gradski odbor ove ove stranke u Vranju oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti.

„Vest od velikog značaja za Srpski pokret Dveri, a možda i još većeg za građane Srbije u celini, odjeknula je juče na svim slobodnim medijima u Srbiji i regionu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osuđen je od strane Prvog Osnovnog suda u Beogradu zbog povrede ugleda i časti predsednika Dveri Boška Obradovića i dužan je da isplati iznos od 200.000 dinara, plus kamate.

Aleksandar Vučić je tako postao prvi predsednik u istoriji koji je osuđen za vreme obavljanja predsedničke dužnosti. On je naime gostujući u emisijama na Pinku 13. i 16. februara 2019. godine Obradovića nazvao “lopovom, secikesom i fašistom”, što je sud ocenio kao lažnu izjavu u cilju povrede ugleda i časti.

Ova presuda je jako bitna za Srpski pokret Dveri i predsednika Boška Obradovića i njegovu porodicu, jer je konačno dokazano da su sve optužbe od strane predsednika Srbije i njegovih sledbenika jedna velika kampanja laži u uvreda i da političko delovanje Dveri nema nikakvih dodirnih tačaka sa fašizmom.

Ono što je možda još bitnije u širem kontekstu i za sve građane Srbije je da je konačno sudski dokazano da je aktuelni predsednik Srbije lažov.

Možemo u sklopu političke kampanje da čašćavamo jedni druge raznim epitetima, ali od juče postoji zvaničan dokument, sudska presuda, koja potvrđuje da je Aleksandar Vučić lažov.

Interesantno je da o ovoj, po mnogo čemu, istorijskoj presudi, nema ni reči na režimskim medijima. Ali to i ne čudi, jer dokaz da je Aleksandra Vučić, koji je neformalni urednik svih tih medija – lažov, dokaz je i da su ti mediji samo glasila za širenje njegovih laži, obmana, prevara i uvreda svih onih koji se usuđuju da javno kažu da je car go“, navodi se u saopštenju GrO Srpskog pokreta Dveri u Vranju

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare