Sredstva od aukcije slika sa likovne kolonije na adresu GAK-a

NIŠ

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić ugostio je danas učesnike likovne kolonije, koja će biti održana od 11-15. jula u Divljani.

„GO Medijana treću godinu zaredom organizuje likovnu koloniju sa Udruženjem umetnika “Car Konstantin” i ona će se ove godine održati u Divljani. Prethodne dve godine je bila u Svetosavkom parku, a ove godine smo omogućili našim umetnicima da budu malo izolovaniji i da mogu da imaju prostor koji omogućava više privatnosti, kako bi oslikali što lepše slike, koje bismo kasnije mogli da ponudimo na aukciji i da ta sredstva usmerimo ka ginekološko – akušerskoj klinici”, izjavio je Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana.

                           Učesnici kolonije biće Goran Nikolić– Pikaso iz Doljevca, Bata Anđelković – Bata od Vučja, Jelena Stošić, Jelena Krstić, Suzana Milojević, Milovan Penkov i Boža Milić – Tisin iz Niša, Slaviša Ljubomirović iz Svrljiga, Ljubomir Cekić iz Prokuplja, Gvozden Antić iz Vladičinog Hana i Branislav Milenković – Palma iz Vučja.

                       „To su eminentni umetnici iz udruženja “Car Konstantin” i zaista su to ljudi koji su prethodne dve godine radili i imamo njihove slike koje su fantastične. Pozivam sugrađane da se odazovu kada bude licitacija i da na taj način pomognemo našim porodicama”, rekao je Kocić.

                       Jelena Stošić, profesor crtanja i oblikovanja u srednjoj školi i slikarka, smatra da je premeštanje destinacije kolonije dobro rešenje.

                          “Uvek se bira neka prirodna sredina. Bira se inspirativna priroda, jer ipak u gradskom urbanom ambijentu ne može da se stvori taj dodir sa prirodom, jer slikari žele neke inspirativne stvari koje pruža priroda kao takva. Ne zbog pejzaža, jer mi svi imamo lični pečat. Ja na primer radim figuraciju, ali doživljajem prirode se dobija potpuno nova forma u slikarstvu”, kaže Jelena Stošić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare