Gran pri 28.Internacionalnih horskih svečanosti ove godine je pripao vokalnoj grupi Morski pesačinki

NIŠ

Gran pri 28.Internacionalnih horskih svečanosti ove godine je pripao vokalnoj grupi Morski pesačinki iz Burgasa u Bugarskoj. Nagrada „Radojica Ica Milosavljević“ za najbolji izbor programa pripala je Akademskom horu SKC Univerzoteta u Nišu,dok nagrada Milorad Veljković Špaja nije dodeljena. Internacionalne horske svečanosti su ove godine od 7.do 10.jula okupile više od 400 pevača iz pet zemalja.

Bugarska vokalna grupa Morski pesačinki iz Burgasa osvojila je Gran pri ovoglodišnjih 28.IHS na kojima je tokom četiri dana nastupilo više od 400 pevača iz pet zemalja. Nagrada „Radojica Ica Milosavljević“ za najbolji izbor programa pripala je Akademskom horu SKC Univerzoteta u Nišu,dok nagrada Milorad Veljković Špaja nije dodeljena.

Za posvećenost u negovanju amaterskog pevanja nagrada je pripala Mešovitom horu Lira iz Gradiške,dok je nagradu za izvođenje nacionalnog repertoara dobio Mešoviti hor Trison iz Rumunije.

Za negovanje folklorne tradicije nagrađen je Gradski mešoviti hor Vardar iz Severne Makedonije.Crkveni hor Branko iz Leskovca dobio je nagradu za tragalački odnos prema repertoaru,a osvojio je i nagradu publike.Najperspektivniji mladi dirigent je Mila Pužić,dirigentica hora mladih Radojica Milosavljević Ica Muzičke škole Niš,a za najboljeg solistu je proglašen Marko Milisavljević.

Nagrada za najbolje izvođenje stranog autora pripala je Kamernom horu Emanuil iz Valjeva. Posthumno su ove godine dodeljene i povelje za životno delo čuvenoj srpskoj dirigentkinji Darinki Matić Marović i vokalu,izvođaču tradicionalne muzike i horskom solisti Snežani Spasić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare