Srednjoškolci se vratili u školske klupe, osnovci odmaraju još nedelju dana

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE

Zimski raspust za učenike srednjih škola je završen i oni su se danas vratili u školske klupe. Za razliku od njih osnovci će u odmoru uživati još nedelju dana. Oni se na nastavu u drugom polugodištu vraćaju 23.januara.

Zimski rasput je zvanično počeo 30. decembra, kada su deca mogla da uživaju u praznicima i da odmore od školskih obaveza.  U januaru đake očekuje praznik – školska slava „Sveti Sava“, ali će to za njih biti radni dan koji se po tradiciji obeležava svečanim priredbama u školama širom Srbije.

                         U februaru, prema školskom kalendaru, 15, 16. i 17. biće neradni dani zbog obeležavanja Dana državnosti – Sretenja. Učenici će sledeći predah od školske nastave imati u aprilu mesecu kada će se obeležavati praznik Uskrs. Prolećni raspust zvanićno počinje 10.aprila ali će učenici odmor započeti 7. aprila kada se obeležava Veliki petak. Prolećni predah on školskih obaveza trajaće sve do 18. aprila. Već početkom maja, 1. i 2. đaci će neradnim danima obeležiti i praznik rada.

                      Učenici osmog razreda školsku godinu završavaju 6. juna, a učenici od prvog do sedmog razreda na letnji raspust idu 20 juna. 

                      Drugo polugodište za učenike četvrtog razreda gimnazije završava se u utorak, 23. maja, a za učenike trećeg razreda trogodišnjeg i četvrtog razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola u utorak, 30. maja. Gimnazijalci od prvog do trećeg razreda školsku godinu završavaju 20. juna.

                     Polaganje završnog ispita za osmake biće organizovano od 21. do 23.juna.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare