SREDNJOŠKOLCI ODGOVORILI NA POSLOVNI IZAZOV

 

LESKOVAC

Ideja o izradi softvera koji omogućava korišćenje društvenih mreža pomoću glasovnih komandi, osvojila je prvo mesto na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov” održanom u sredu u Leskovcu.

 

Takmičenje je okupilo 120 učenika iz 21 srednje škole iz jugoistočne Srbije : Aleksinca, Bujanovca, Knjaževca, Kuršumlije, Kučeva, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Vučja i Zaječara, a pobedu je odneo tim koga su činili učenici Tehničke škole u Medveđi, Srednje škole “Sezai Surroi” u Bujanovcu, Tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovcu i Srednje škole u Svrljigu.

 

“Naš softver bi prvenstveno koristile slepe i slabovide osobe kojima bi na ovaj način bilo omogućeno da se uključe u globalno umrežavanje koje nude društvene mreže”, dodaju Miloš, Ćendresa, Petar i Dimitrije – članovi pobedničkog tima.

 

Leskovac Dostignuca mladih

Timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavali su rešenje problema koji im je postavljen i kreirali biznis planove koje su na kraju dana prezentovali članovima žirija.

“Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan”, izjavio je Darko Radičanin, izvršni direktor organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

 

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu a pobednici finala će učestvovati i na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (april 2016. u Zagrebu) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.
Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare