Srđanu je potrebno da se ugradi još jedan šant ali sada na levoj strani mozga!

BEOGRAD

Srđan Jovanović iz Kuzmina je u proteklih mesec dana dva puta bio u Turskoj zbog transplantacije matičnih ćelija. Prvi put su mu izvadili krv za analizu ali je ustanovljeno da ima povećano zgrušavanje krvi i da nije spreman za transplantaciju. Zajedno sa majkom morao je da se vrati u Srbiju sa predlogom da mu se koriguje terapija za epilepsiju. Neurolog mu je smanjio doze lekova i ukinuo je lek Kepra a uveo je novi lek, Sabril. Nakon dve nedelje Srđan je ponovo otišao u Tursku ali je morao da uradi dodatne analize. Išao je na preglede kod neurohirurga, gastroenterologa i hematologa i jedino je neurohirurg bio protiv transplantacije. Razlog je zato što je leva strana Srđanovog mozga puna moždane tečnosti, koja pritiska mozak i zbog čega je savetovano da se uradi ugradnja još jednog šanta ali na levoj strani mozga. Operacija je zakazana za 5. februar.

Inače, Srđan je prevremeno rođena beba. Zbog krvarenja na mozgu, 3 na 4 stepen, ugrađen mu je VP šant (uređaj koji se koristi za ublažavanje prekomernog pritiska na mozak). 

Godinu dana kasnije, na pregledu kod neurohirurga otkrivene su mu dve ciste na mozgu, koje su bile pred pucanjem. Srđan tada ostaje u bolnici na hitnoj operaciji. Nakon mesec i po dana pušten je na kućno lečenje. Šest meseci nakon operacije doktori ga upućuju na fizijatra. Zbog prestanka pokreta desne ruke i noge, Srđan dobija dijagnozu cerebralne paralize i epilepsije.

Srđan svakodnevno vežba, kako bi bar malo napredovao!

Da bi Srđan prohodao neophodna su mu sredstva za ugradnju šanta, matične ćelije, fizikalne terapije, operacije u zemlji i inostranstvu, logopedske i defektološke tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, putne troškove i za apoteku.

Porodica nije u mogućnosti da finansira lečenje pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Srđanu da prohoda, tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 90 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Srđanu!

SMS: 90 na 2407

Dinarski račun: 160-471457-62

Devizni račun: 00-540-0002179.5

IBAN: RS35160005400002179590

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare