SRC „Dubočica“ – mesto za partijsko zapošljavanje ?

LESKOVAC

Odlukom odbornika Skupštine grada Leskovca SRC „Dubočica“ je iz preduzeća prerastao u ustanovu. Miodrag Rajković, v. d. direktora, obrazložio je da je reč o usaglašavanju sa Zakonom o budžetskom sistemu, na preporuku Ministarstva finansija. Suština je u tome da javna preduzeća ne mogu biti budžetski korisnici, već je neophodno da se preregistruju u ustanovu. Javno preduzeće „Dubočica“ nije u stanju da se samostalno finansira, bez korišćenja budžetskih sredstava, istakao je Rajković.

Šef odborničke grupe Dragan Savić naglasio je da se suštinski ništa ne menja, i da se u Srbiji sportski centri uglavnom finansiraju iz budžeta, odnosno da ne mogu sami da opstanu. On je naglasio da su pokušaji u ranijeg periodu da Sportski centar naplaćuje usluge propali, zbog pritisaka lokalne vlasti ili Ministarstva. Savić je rekao i to da se promena ne vrši zbog prekomernog zapošljavanja i želje da se sačuvaju ta radna mesta.

skupstina-23-septembar-jedan

Živojin Stefanović je naglasio da ovo preduzeće može samostalno da ostvaruje prihode, ali je priznao i sopstvenu odgovornost zbog lošeg stanja u kome se ono sada nalazi. I Aleksandar Pejčić je istakao da je centar mogao uspešno da radi, „ali se krenulo sa masovnim zapošljavanjem“. Nenad Zdravković smatra da ne treba više tolerisati toliku potrošnju novca u SRC-u, i da je „hala postala mesto za partijsko zapošljavanje“. Zasluge za loše stanje u SRC-u dele mnogi, rekao je Neboša Cakić, a „hala je paradigma grada u poslednjih 6-7 godina,  stanje je isto u svim institucijama“.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je naglasio da je neodrživo da se milion evra godišnje troši iz budžeta za ovaj centar. Ovaj centar bukvalno živi na teret građana, rekao je Cvetanović, i krivicu prebacio na predsednika Skupštine Đurovića, koji je bio tamo godinama direktor, a koji ništa nije učinio da se stanje promeni.

Odbornici su usvojili izmene i dopune dva plana generalne regulacije, 16 – „Nevena – Zelena zona – Zona 1 – Radna zona Nevena i Zona 4 – Nova zelena zona/zapadni deo“, kao i plan generalne regulacije humanih grobalja na prostoru GUP-a Leskovac.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
90
90
7 godine pre

Ma to je arhetipska prica.Aove radikalne autokrate su vrh vrhova.Otuda i ne cudi sto je nesposobni direktor avanzovao za predsednika gradske skupstine.Pa posle recite da nemamo na delu kakistokratiju iliti vladavinu najgorih. Mada ni glasaci nisu cisti u toj prici.