Kreću geotermalna istraživanja u Vranjskoj Banji

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Članovi Gradskog veća u Vranju dali su saglasnost na Memorandum o saradnji između JP „Uprava Banje“ i kineske kompanije „Betec Resources“, koja se bavi istraživanjem obnovljivih i geotermalnih izvora energije.

Zamenik gradonačelnika Igor Andonov je izjavio da se radi o ozbiljnoj kompaniji, koju je preporučila Vlada Srbije.

„Istraživanja će trajati četrdesetak dana, a sasvim je izvesno da će Vranjska Banja dobiti i prvu elektranu baziranu na obnovljivim izvorima energije, kapaciteta 20 megavata“, rekao je Andonov.

Većnici su odobrili i sredstva od po 200.000 dinara za pet parova sa teritorije Vranja, za finansiranje postupka vantelesne oplodnje.

Usvojen je i Predlog rešenja o imenovanju koordinatora i obrazovanju Komisije za reviziju Plana kapitalnih investicija, Tima za kapitalno investiciono planiranje i Finansijskog tima.

Andonov je rekao da je poništen tender za nabavku opreme za uvođenje video nadzora, ali će uskoro biti raspisan novi i Vranje će dobiti sistem nadzora koji će značajno unaprediti bezbednost učesnika u saobraćaju.

„Gradsko veće odobrilo je sredstva za funkcionisanje Sportskog saveza i sportskih klubova u visini od 20 miliona dinara za period od 1. jula do 30 septembra. Uskoro će biti raspisan i novi konkurs koji će obuhvatiti period do kraja godine. Predviđena sredstva su oko 35 miliona dinara“, kaže Andonov.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare