SPS U AKCIJI : DOBAR LEKAR – DOBAR KOMŠIJA

LESKOVAC

 

U organizaciji Gradskog odbora Leskovac Socijalističke partije Srbije i Saveta za zdravstvo i ekologiju, u nedelju 10. aprila u prostorijama Mesne zajednice „Stojan Ljubić“ u Leskovcu, vršeni su besplatni preventivni lekarski pregledi i kontrola opšteg zdravstvenog stanja.

Jedan od povoda za ovu akciju je i Svetski dan zdravlja, koji je ove godine u znaku borbe protiv dijabetesa, saopštio je SPS.

Preglede su vršili dr Ivan Petrović i dr Slaviša Stojić.

 

„Ova akcija odvija se pod geslom Dobar lekar – dobar komšija i ima za cilj animiranje lekara i zdravstvenih radnika sa područja naše mesne zajednice da se aktivno uključe u rednovne preglede ovog tipa koji bi se održavali dva puta mesečno u prostorijama  mesne zajednice, bez stranačkih obeležja. Jedna od krilatica socijalista je i da je najviši lični interes – opšti interes; u skladu sa tim pozivamo naše kolege da se bez obzira na stranačku pripadnost odazovu budućim akcijama. Zajedno možemo sve, ali vođeni pravim idejama – idejama slobode, jednakosti, solidarnosti, socijalne pravde.”, rekao je gradjanima dr Stojić

 

 

 

Savet za zdravstvo i ekologiju Socijalističke partije Srbije osnovan je pre godinu dana i do sada su imali brojne aktivnosti. Inicijatori ove akcije su kandidati za odbornike Socijalističke partije Srbije iz Mesne zajednice „Stojan Ljubić“, dipl. ekonomista Nadica Isailović i dipl. pravnik Željko Višković. Oni su veoma dobro upoznati sa problemima građana ove mesne zajednice. Naglasili su da je stav Socijalističke partije Srbije a samim tim i njihov stav da je nedopustivo da u 21. veku ljudi koji su godinama odvajali sredstva za zdravstveno osiguranje danas ne mogu da ostvare pravo na besplatno lečenje. Ostvarivanje prava na besplatno lečenje svima, jedan je od prioritetnih zadataka Socijalističke partije Srbije.

SPS lekar 1

Organizatori i učesnici današnje akcije primetili su da se nijedan od lokalnih medija nije pojavio i izrazili žaljenje zbog toga. Plan organizatora je da se ovakve akcije održavaju dva puta mesečno, i da treba da se prošire na sve mesne zajednice u budućnosti. ”, navodi se u saopštenju SPS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare