SPS O DOGADJAJIMA U VLASOTINCU

VLASOTINCE

Opštinski odbor SPS u Vlasotincu, a povodom najnovijih dešavanja I  pristiglih presuda Upravnog suda,

ocenio je da „rukovodstvo opštine smatra da su ove presude deklarativne i da za njih nisu obavezujuće,

tako da ne žele da predaju dužnost”.

http://novanasarec.org.rs/index.php/2015/05/16/418/

 

“Nedelju dana nakon dobijanja presude Upravnog suda, kojom se poništava rešenje o razrešenju predsednika opštine Vlasotince – Zorana Todorovića, u toku jučerašnjeg dana stigla je i presuda kojom se poništava Rešenje Skupštine opštine Vlasotince od 29.11.2014. godine o razrešenju Zamenika predsednika opštine – Milana Jovića.

To je već treća presuda Upravnog suda kojom se poništavaju neregularne odluke Skupštine opštine Vlasotince od 29.11.2014. godine o razrešenju i imenovanju Predsednika opštine, zamenika predsednika i članova Opštinskog veća. Sve ovo navodi na činjenicu da su navedene skupštinske odluke donete uz grubo kršenje procedura za izbor i imenovanje funkcionera opštine, Statuta opštine i Poslovnika o radu skupštine.

Međutim, rukovodstvo opštine smatra da su ove presude deklarativne i da za njih nisu obavezujuće, tako da ne žele da predaju dužnost.

U presudama je navedeno da se, uz poništenje rešenja o razrešenju, poništavaju i sve pravne posledice koje su nastale. Nameće se pitanje da li su pravno valjane odluke i drugi akti koje su donete od strane Miroslava Ljubenovića i članova Opštinskog veća.

Rukovodstvo Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije je o trenutnoj situaciji u opštini informisalo Glavni odbor SPS, u cilju podnošenja inicijative da nadležna ministarstva ispitaju trenutnu situaciju u opštini Vlasotince i nesagledive posledice koje mogu nastati na normalno funkcionisanje organa opštinse uprave, javnih službi i ustanova koje se finansiraju iz budžeta i u krajnjoj liniji imaju loš uticaj na životne i radne aktivnosti stanovništva, a nakon toga donese odluku o raspuštanju Skupštine opštine i raspisivanje novih izbora u opštini Vlasotince”, navodi se u saopštenju koje potpisuje  predsednik Opštinskog odbora Vlasotince  Nebojša Stojanović

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare