SPO:REHABILITACIJA SRBIJE

LESKOVAC

(novanasarec.org.rs)

Ukidanje komunističke presude generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću, izrečene 15. jula 1946, ne znači samo rehabilitaciju ratnog komandanta prve antinacističke gerile u Evropi, nego je to i rehabilitacija njegove vojske i čitave Srbije, sa koje je skinuta anatema da je, podržavajući vođu antiokupatorskog pokreta otpora i ministra vojnog izbegličke jugoslovenske vlade u Londonu, bila na strani Hitlerovog Trećeg rajha , saopštio je danas Gradski odbor Srpskog  pokreta obnove.

 

“   Izražavajući poštovanje sudijama koje su, posle sedam decenija, stavile pečat pravde na istorijsku istinu o generalu Mihailoviću, Srpski pokret obnove odaje priznanje i stotinama hiljada ljudi u Srbiji koji su pune dve i po decenije podržavali našu političku borbu za rehabilitaciju Ravne Gore i njenog komandanta.

Istok i Zapad, boljševička diktatura i zapadna demokratija, sudarili su se na montiranom komunističkom suđenju srpskom i jugoslovenskom generalu. Zbog toga je Mihailović ubijen i zbog toga ubice, i danas, kriju njegov grob.

Pred Srpskim pokretom obnove, koji je i sam žrtva još nedemontiranog    komunističkog nasleđa i službi bezbednosti u Srbiji, je i obaveza da se bori protiv  novog ubistva generala Mihailovića. A mrtvog ga, na žalost, ubijaju i sramote mnogi  njegovi tobožnji sledbenici. Njega, koga su komunisti ubili zbog programskog cilja o  Srbiji na Zapadu, oni ističu kao njihovu antizapadnu i antievropsku zastavu. Mrtvom generalu nameću ideologiju koja ga je ubila pre sedam decenija , navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Gradskog odbora SPO  u leskovcu Stojan Jović – Beli

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare