SPS, JS I Zeleni predali republičku listu sa 20.000 potpisa

BEOGRAD

Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) i Zeleni Srbije predali su večeras Republičkoj izbornoj komisiji koalicionu listu za parlamentarne izbore “Ivica Dačić, premijer Srbije” koju je podržalo više od 20.000 građana.

Listu su u ime koalicije predsednici SPS i JS predali Ivica Dačić i Dragan Marković Palma.

Dačić je naveo da koalicija na predsedničkim izborima podržava predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, a da će na parlamentarnim i gradskim izborima nastupiti samostalno.

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Beograda ove koalicije je advokat Toma Fila, pa je naziv liste za izbore u Beogradu “Ivica Dačić – premijer Srbije, Toma Fila – gradonačelnik Beograda”.

Dačić je naveo da će Fila biti “najbolji advokat Beograđana i njihovih interesa”.

Dačić je naveo da je “sve u životu radio za Srbiju” i da je Srbija za njega osnovno opredeljenje”, pa će “sve učiniti za zaštitu nacionalnih i državnih interesa”.

Naglasio da “svi znaju da mi stojimo postojano” i naveo da su dva temeljna principa koalicije “Srbija iznad svega i socijalna pravda za svakog čoveka”.

Posle Dačića i Markovića, broj tri na listi je predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković, a na nakon njega na listi su dosadašnja poslanica u Skupštini Srbije Dijana Radović i potpredsednica Skupštine Vojvodine Aleksandra Ađanković.

U samom vrhu liste je direktor Kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović” Vladimir Đukić, a na listi je i glavna sestra u toj ustanovi Nataša Bogunović.

Na listi je i predsednik Saveza penzionera Srbije Andrija Savić i nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije Ratko Nikolić.

Dačić je istakao da mu je “posebna čast” što se na koalicionoj listi nalazi pukovnik Zoltan Dani koji je oborio “nevidljivi” F-117 tokom bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine.

Dačić je istakao da koalicija nikada nije brže sakupila potpise što pokazuje da postoji veliki elan i energija u očekivanju predizborne kampanje.

Izvor: FoNet

Foto: SPS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare