SNS predala republičku listu sa 58.000 potpisa

BEOGRAD

Srpska napredna stranka prva je u 15.00 časova RIK-u predala listu kandidata za parlamentarne izbore raspisane za 3. april, objavila je ta stranka .

Listu “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” potpisima je podržalo više od 58.000 građana.

Listu su predali potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić, kao i kandidati za poslanike Danica Grujičić, Lazar Ristovski, Marija Zdravković i predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić.

U sedište RIK-a došli su i kandidat za poslanika, košarkaš Marko Kešelj kao i predstavnici Srpske narodne partije Nenada Popovića i drugih koalicionih partnera.

Nosilac liste je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, a prva na listi za republičke izbore je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić.

Grujičić je rekla da je prihvatila da bude na listi Srpske napredne stranke zbog svega što je urađeno u poslednjih sedam godina, pre svega u zdravstvu i zato što želi da se taj trend nastavi.

Grujičić je rekla da je svedok koliko je uloženo u zdravstvo, nove lekove i u savremene metode lečenja, ističući da tako mora da se nastavi, da nijedan građanin ne mora da ide na lečenje u inostranstvo.

Istakla je da je ulagano mnogo i u infrastrukturu, a da je njena želja da asfalt dođe do svakog mesta, kao i da se nastave investicije u školstvo.

“Nadam se da će se ti planovi ostvariti. Uvek može bolje, zajedno možemo sve, a dela govore sve”, poručila je Grujičić.

Glumac Lazar Ristovski rekao je da je podržao tu listu kao slobodan i nezavistan čovek i da podržava Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku u njihovoj težnji i kontinuitetu da naprave bolju, savremenu i sjajnu Srbiju.

Ristovski je pozvao sve koji su neopredeljni i koji, kako je rekao, imaju dobru nameru i koji ne gaje mržnju, već ljubav, da se pridruže na putu ka stvaranju bolje Srbije.

“Oni koji žele da pobede protivnika, moraju da se dokazuju svojim delima, a ne mržnjom. Zajedno možemo sve”, poručio je Ristovski.

Na pitanje novinara da li će glasači Srpske napredne stranke razumeti njegovu podršku toj stranci budući da je nekada podržavao i Demokratsku stranku, Ristovski je rekao da se ne bavi tuđim životima, već svojim životom, i da se time vodi i u ovom slučaju.

“Ovo je svečani trenutak u kojem uživam, a tračarska pitanja me ne zanimaju”, rekao je Ristovski.

Drugi na listi matematičar Stojan Radenović rekao je da je podržao Srpsku naprednu stranku, jer, kako je rekao, vidi očigledan rezultat i istakao da je pristojna Srbija potrebna svima, pa i političkim protivnicima.

“Ovo sam shvatio kao igru i nadmetanje sa ljudima koji ne misle kao ja, ali su tolerantni u razmeni ideja”, rekao je Radenović.

Na pitanje novinara da su se pojavile informacije u javnosti da su tokom jučerašnjeg dana vršeni pritisci na radnike javnih preduzeća da svojim potpisom podrže listu Srpske napredne stranke,

Brnabić je odgovorila da je Srpska napredna stranka za tri sata prikupila više od 58.000 potpisa, da nisu bili potrebni nikakvi pritisci i da su građani do ranih jutarnjih sati čekali u redovima kako bi dali podršku listi Srpske napredne stranke.

“Svako ko je želeo da potpiše listu, došao je čistog srca, znajući da samo tako Srbija može da nastavi, da radi i pobeđuje”, rekla je Brnabić.

Na isto pitanje odgovorila je i Danica Grujičić koja je izrazila sumnju u te tvrdnje, ističući da Srpska napredna stranka ima dovoljan broj članova, a da ako neko ima dokaze treba i da ih priloži.

Drugi na listi je matematičar Stojan Radenović, a treća genetičarka i direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Jelena Begović.

Na listi Srpske napredne stranke za republičke izbore su i profesor Žika Bujuklić, stonoteniserka Borislava Perić Branković, violinista Jovan Kolundžija, operska pevačica Nataša Tasić Knežević, glumac Lepomir Ivković, operska pevačica Jadranka Jovanović…

Među kandidatima za 250 poslanika republičkog parlamenta, osim naprednjaka, su i predstavnici Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Izvor i foto : SNS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare