Sportske igre mladih dobile prve pobednike

VRANJE

Sportske igre mladih Srbije 2016. koje su održane u Vranju,  dobile su prve učesnike međunarodnog regionalnog finala Igara koje će biti održano krajem avgusta u Splitu.

U kategoriji prvih razreda, najuspešniji su bili mališani iz OŠ “ 8. septembar“ iz Pirota.

Deca iz škole “Nikolaj Velimirović” iz Šapca osvojila su prvo mesto u kategoriji drugih razreda, kao i prvo mesto u kategoriji trećih razreda u takmičenju za dečake.

Devojčice iz trećeg razreda OŠ “Rada Miljković“ iz Jagodine bile su najbolje u takmičenju za svoj uzrast.

Na Igrama je učestvovalo 792 takmičara koji su na poligonu pokazali koliko vole sport i druženje, ali i koliko su razvili timski duh, fer-plej i želju za pobedom. Mali šampioni, prvi pobednici Sportskih igara mladih Srbije 2016. takmičiće se sa svojim vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine krajem avgusta u Splitu, na međunarodnom finalu Igara.

Treće Sportske igre mladih Srbije 2016. svečano su otvorene 10. maja na Trgu Staniše Stošića u Vranju. Kao poklon gradu domaćinu otvaranja ovogodišnjih Igara, 14. maja na istom mestu regionalna pop zvezda Željko Vasić održao je spektakularan dvoipočasovni koncert kom je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi.

Vranje Sportske igre pobednici 1
Sportske igre mladih su najveći projekat na Balkanu, namenjen deci i omladini. Već 20 godina se održavaju u čitavom regionu pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“. Do sada je na Igrama učestvovalo više od milion dece različitog uzrasta.

Igre su podržali Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, MTS, Imlek, Lasta, hotel “Falkenštajner” Beograd, uz medijsko pokroviteljstvo Radio televizije Srbije i medijsko partnerstvo sa Arena sportom i Sport klubom. Ovogodišnje Male olimpijske igre, čiji pobednici odlaze krajem avgusta u Split, Sportske igre mladih partnerski su realizovale sa Savezom za školski sport Srbije.

Sportske igre mladih Srbije 2016. biće ove godine organizovane u više od 25 gradova. Tokom proleća i leta deca školskog uzrasta moći će potpuno besplatno da se takmiče u malom fudbalu, odbojci na pesku, uličnom basketu, rukometu, odbojci, stonom tenisu, tenisu, atletici i šahu.

Prvoplasirane ekipe i pojedinci – pobednici gradova – učestvovaće na državnom finalu koje će biti održano krajem jula. Pobednici državnog finala, zajedno sa pobednicima Malih olimpijskih igara iz Vranja, putuju na besplatno mini-letovanje u Split, gde će im se pridružiti najuspešniji mali sportisti iz Hrvatske i BiH.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare