Specijalizovano matematičko odeljenje u skoli “Vuk Karadžić”

LESKOVAC

Osnovna kola „Vuk Karadžić“ dobila je odobrenje Ministarstva prosvete da pokrene proceduru upisa učenika u  specijalizovano „matematičko odeljenje“. Prijavljivanje traje do 15. juna.

Škola ‘’Vuk Karadžić’’ upisaće 6. generaciju učenika nadarenih za matemartiku, informatiku i ostale prirodne nauke  sa čitave teritorije grada, ali i drugih opština Jablaničkog okruga. Iskustva iz proteklih godina potvrdila su, ne samo opravdanost osnivanja ovakvog odeljenja, nego i neophodnost prilagodjavanja obrazovnih ustanova  novim tehnologijama, savremenim principima učenja i potrebama da svojim djacima obezbede funkcionalna znanja i veštine.

U školi „Vuk Karadžić“ s ponosom ističu da su učenici  iz prethodnih generacija osvajali brojne nagrade na republičkim takmičenjima, i to ne samo iz matematike, već iz gotovo svih predmeta,  te da su bez većih problema upisivali srednje škole po izboru.

Prošle godine je, u IT odeljenju u Gimnaziji, od 2o upisanih djaka, šestoro poniklo u specijalizovanom matematičkom razredu škole ‘’Vuk Karadžić’’.

Roditelji i učenici prijave podnose u pomenutoj obrazovnoj ustanovi, a polaganje prijemnog ispita planirano je za 27. jun.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare