Pomoć za porodice sa troje i više dece

NIŠ

Gradonačelnik Niša Darko  Bulatović potpisao je ugovor o uslovima članstva Grada Niša u Udružennju “Pokret za decu tri plus” Čačak sa zastupnikom ovog udruženja Vladicom Gavrilovićem. Pristupanju ovom Udruženju  obezbeđuju se benefiti porodicama sa troje i više dece, koje će dobiti kartice kojima ostvaruju popuste kod pravnih i privrednih subejata. Porodice sa troje i više dece već od iduće nedelje mogu da se prijave Gradskim opštinama na čijim terotorijama žive kako bi ostvarili pravo na ove kartice koje su besplatne i sa kojima dobijaju snižanja za pojedine usluge od 5 pa do 100 posto. Na ovaj način porodice koje koriste ove kartice i popuste godišnje mogu da ostvare značajnu uštedu u porodičnom budžetu.

                       “Primat svake politike društva ni trabalo da bude, a i jeste, pronatalna politika”, kazala je gradska većnica Tijana Đorđević Ilić koja je prisustvovala potpisivanju ugovora. “Zbog toga nam je drago  da grad pristupa ovom Udruženju jer ćemo na taj način pomoći i podržati porodice sa troje i više dece, a najiskrenije se nadamo da će im ova pomoć značiti”.

                        Ona je dodala da se grad iz godine u godinu trudi  da  proširi vidove prava  i finansijske podrške roditeljima sa više dece, pa je i ovo primer jedne takve podrške.

                        Vladica Gavrilović je ispred Udruženja “Pokret za decu tri plus” naveo da će i sva gradska preduzeća ući u ovaj program, uključujući sportske centre, pozorišta i druga preduzeća, te da će biti animirane i neke kompanije koje još uvek nisu u ovom programu.

                        “Naša je želja  da u Srbiji, pa tako i u Nišu, bude što više porodica sa troje i više dece. Te porodice su heroji našeg vremena. One su danas na prvoj liniji odbrane naše zemlje. Ovo je samo  jedan deo onoga što naš pokret radi za ove porodice i drago nam je da je grad Niš na našoj listi kao 14 samouprava koja nam se pridružila. Želimo da dođemo do svih 169, a u projekat su se uključile i državne kompanije u ime države. Naš glavni cilj je  pokažemo poštovanje prema ovim porodicama kako bi smo ohrabrili i druge da krenu njihovim stopama i da dođemo do povećanja broja porodica sa troje i više dece”, istako je Gavrilović.

                      On je dodao da se   roditelji sa troje i više dece najviše obraduju kada znaju da dobijaju povlastice za sportske klubove jer mnogi od njih ne mogu da plate članarinu za tri deteta. U nekim gradovima je ovoj deci  omogućeno i besplatno treniranje, a mnogi od njih  su u sportovima za koje su se opredelili postigli izuzetne rezultate.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare