Sotirovski kaže da je izgradnja akva parka od “velikog značaja” za Niš, Nišku Banju i “Čair”

NIŠ

Tender za prvu fazu radova na izgradnji Akva parka nadomak Niške Banje je u toku i trajaće do 26.oktobra do kada zainteresovani investitori mogu da se jave. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da se radi o investiciji koja je od velikog značaja ne samo za Grad Niš već pre svega za Gradsku opštinu Niška Banja jer će izgradnja Akva parka doprineti njenom bržem razvoju i povećanju broja turista. Dodaje da je od značaja i za Sprtski centar “Čair” u kome zaposleni trenutnu primaju zarade koje su minimalne.                     “Gradu Nišu je neophodna ovakva investicija  i planirana je na 5,4 hektara. Potrebna je ne samo zbog Niša već i Niške Banje kojoj je  potreban sadržaj koji može da je vrati na staru slavu  jedne od najposećenijih banja u Srbiji. Mislimo da Niš zaslužuje tako veliki objekat, a tako ćemo pomoći našem Sportskom centru “Čair” da opstane, jer su oni sa platama na minimalcu”, kazala je Sotirovski.

                      Kada i ako bude završen, ako se neko javi da gradi akva-park, to će biti jedan od velelepnih objekata koje ćemo kao grad imati.

                      “Mi smo samo pratili zahteve građana jer prošle godine su oni isticali da je Nišu neophodan akva-park, kongresna dvorana i izmeštanje pruge. Na svim tim projektima radimo. Akva park je veliki i značajan projekat za Grad Niš i nadamo se da ćemo  uspeti posle 30 godina koliko se najavljuje dolazak investitora za akva park uspeti da tu ideju realizujemo ”, istakla je Sotirivski.

          Akva-park bi se prostirao  na 5,4 hektara. Za njegovu izgradnju planirano je dva miliona dinara, a gradiće se od novca u budžetu Grada Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare