Šoping mol”Delta planet” biće završen do aprila iduće godine

NIŠ

Novi šoping mol iz porodice “Delta planet” u izgradnji, koja će se prostirati na oko 30.000 kvadrata u novom delu grada, na uglu Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića,  obišla je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima. Izgradnja Delta planeta u Nišu biće završena do aprila naredne godine.

                       Investicija vredna 80 miliona evra Delta Real Estate Grupe prostiraće se na dve etaže i pružaće nezaboravan provod u kupovini celoj porodici, jer će, prema tvrdnjama generalne direktorke Delta Real Estate Grupe Zorane Burlić, osim šoping sfere, Delta planet u svom sastavu imati i deo sa restoranima, kafićima, sa velikom ponudom hrane, igraonicama za decu i 850 parking mesta. “Postavljanje staklene konstrukcije očekuje se već na jesen, a deo zelenila ćemo ukloniti jer je u sklopu samog kompleksa predviđeno ozelenjavanje.

                     ‘’Nišlije će dobiti jedan imponzantni i reprezentativni ovjekat koji već dugo zaslužuje’’, kazala je Zorana Burlić, generalni direktor Delta Real Estate Grupe. ‘’Objekat će imati oko 30.000 kvadrata za izdavanje, nešto slično što danas imamo u Beogradu. Centar će biti upotpunjen sa puno zabavnih sadržaja što moderni svetski šoping molovi danas zahtevaju’’.

                          Planirana je izgradnja igrališta i parka, nešto novo što planiramo, a to je spuštanje grada prema reci”, istakao je resorni većnik Nenad Stanković. Grad Niš je ugovorom u obavezi da izgradi dva kružna toka- na uglu Bulevara Nemanjića i Blagoja Parovića kao i kod Gradske Toplane.

                         ‘’Izgradnja će početi iduće godine kada počne građevinska sezona, a u toku je priprema celokupna građevinska dokumentacija’’- kazao je Nenad Stanković, gradski većnik resorno zadužen za planiranje i izgradnju. ‘’Staklena konstrukcija objekta biće postavljena na jesen, pre zime. U okviru samog kompleksa biće i zelenila, a u delu prema reci biće izgrađen i park’’.

                           Predstavnici KLERP-a ističu da je Delta Planet odličan primer sinergije koju grad ima sa investitorima i da se u realizaciji ovakvih projekata drže zadate dinamike.

                          ‘’Ovo je doličan primer sinergije koju Grad ima sa invetsitorom upravo preko Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj preko koje se i razvijaju ovakvi projekti koji napreduju izuuzetni dobri a važno je i to da se u njihovoj realizaciji držimo zadate dinamike’’- kazao je Dušan Radivojević, direktor KLERP-a. ‘’Sa investitorima smo razgovarali i o nekim budućim prijektima, parkovima, igralištima za decu i drugim’’.

                           Kamen temeljac za izgradnju novog tržnog centra položen je u februaru ove godine. Na ovom prostoru do 2015. godine nalazile su se garaže Niš ekspresa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare