Okrugli sto o tome kako se kreira budžet grada Leskovca i kako se troši novac iz njega-TV JUGpress

LESKOVAC

U Leskovcu je održan okrugli sto na kome se govorilo o tome kako se kreira  i troši budžet grada Leskovca? Postavljana su pitanja i šta građani znaju o tome i da li učestvuju u pravljenju budžeta , koji oni pune , i da li mogu da kontrolišu kako se troši taj novac ?

Iako su predhodno potvrdili, u okruglom stolu nisu učestvovali predstavnici Odeljenja za finasije grada Leskovca niti šefovi ili predstavnici odborničkih grupa “Aleksandar Vučić-Za našu decu” i Socijalistička partija Srbije.

Dragana  Nikolić  iz  gradskog odleljenja za finansije, zadužena za  pripremu planiranja  budžeta I finansisjku kontrolu budžetskih korisnika,  Predrag Ivanović, šef odnorničke grupe “Aleksnadar Vučić- Za našu decu” su predhopdno potvrdili ali nisu došli a zamneica šefa odborničke grupe SPS Sladjana Mlkadenović je potvrdila pa je veče pred okrugli sto javila da “stavlja ploču” i ne može da dodje.

Na okruglom stolu su učestvovali Nebojša Cakić, šef odborničke grupe Grupe gradjana “Za Leskovac ZAJEDNO”,  Nenad Filipović, šef odborničke grupe Jedinstvena Srbija-Dragan Marković -Palma,  Bratislav Stamenković, aktivista civilnog sektora i Nikola Milićević, glavni I odgovorni urednik leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč.

Ova tema nije zanimala ni većinu leskovačkih medija, kojima je upućen poziv da aktivno učestvuju u debati i, po ličnom nahodjenju, medijski proparate razgovor o temi koja je od javnog intreresa za gradjane Leskovca.

Ovaj okrugli sto je deo projekta  “Skener korupcije na jugu Srbije”  koji sprovode Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i Regionalna informativna agencija JUGpress a podržala ambasada SAD u Beogradu..

Pogledajte o čemu se razgovaralo na ovom okruglom stolu

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
NVO
NVO
3 godine pre

Zašto ste izostavili Zorana Źivkoviċa iz Vučja?

s mladine strane
s mladine strane
3 godine pre
Odgovori  NVO

Pa on je prikumski