Sofija Rodić brzim klizanjem do srebrne medalje u Italiji

NIŠ

Sofija Rodić iz Niša osvojila je drugo mesto na jednom od najprestižnijih svetskih takmičenja u brzom klizanju koje je održano u Italiji 1. i 2. februara. Do medalje je stigla u izuzetno jakoj konkurenciji u starijoj kategoriji boreći se sa 30 takmičarki iz devet zemalja. Prema rečima oca Petra Rodića, Sofija je prvi put pre ovog takmičenja imala prave i ozbiljne pripreme što je dalo i odlične rezultate i to na tradicionalnom 59. po redu Trofeo Alberto Nicolodi cupu, u Basegla Di Pine, Trento Italija.

                         “Po prvi put Sofija se na nekom od takmičenja našla licem u lice sa takmičarkom iz Holandije  Lisom Dijkstra koja je jedna od najboljih i najperspektivijih brzih klizačica u svojoj zemlji. Sofija i Lise su vodile  ljutu bitku na ledu a  svaka njihova  trka je bila uzbudljiva do samog kraja. Sofija je uspela da je pobedi u svakoj od trka gde su se našle zajedno, a kao i do sada i na ovom takmičenju je pobrala sve simpatije publike”,  kaže Petar Rodić koji ne krijući da su i Sofijina mama i on bili jako   ponosni na nju.

                        “Svakako da smo ponosni zbog medalje koju je Sofija osvojila, ali smo ponosni i na nju samu, na trud i rad koji je uložila pre takmičenja kao i na odnos koji je imala  prema svakoj trci. Trudom, zalaganjem, požrtvovanjem a pre svega odgovornošću koju je pokazala ona je  uspela da pobedi i bude druga na ovako jakom i prestižnom takmičenju što je učinilo ponosnim sve nas”, kaže Petar Rodić.

                     Za takmičenje se Sofija prepremala krajnje ozbiljno.

                     “Sofija se prvi put spremila kao i sva deca iz Evrope. U nedelji  pred takmičenje je imala  za 7 dana 5 treninga na ledu i to u Sofiji 3 i u Zagrebu 2. Sobzirom da je Sofija ove godine prešla u stariju kategoriju mi nismo imali baš nikakva očekivanja na ovom takmičenju, ali, kao i uvek do sada , Sofija nas je iznenadila. Još jednom je pokazala koliki je talenat kada je u pitanju brzo klizanje i koliko voli ovaj sport, sport koji je olimpijski , sport u kom svi ulažu u svoju decu i njihov razvoj i ono što je najlepše reći , ovo je sport kojim se naše dete bavi iz ljubavi”, zaključuje Petar Rodić.

                     Takmičenje u Italiji na kome je Sofija postigla izuzetan rezultat jedno je od najstarijih takmičenja u svetu i ušlo je Ginisovu knjigu rekorda kao najduže tradicionalno takmičenje na planeti.  Okupilo je preko 200 takmičara iz 35 klubova iz 13 Zemalja. U Sofijinoj kategoriji bilo je 29 takmičarki iz 9 država i to iz Italije, Holandije, Francuske, Poljske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Nemčke i Velike Britanije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare