Socijalno ugrožene Nišlije moći će svoja dugovanja Objedinjenoj naplati da otplate na rate

NIŠ

Socijalno ugroženi građani Niša moći će do kraja februara da sklope ugovor sa JKP „Objedinjena naplata“ za otplatu svojih dugovanja na rate, kažu u ovom preduzeću. Da bi ostvarili to pravo građani moraju da se nalaze na spisku Centra za socijalni rad „Sveti Sava“. Njih je oko 3.500 od ukupno 110.000 korisnika JKP „Objedinjana naplata“. Najmanji iznos rate je 1000 dinara, ali uz ratu građani su u obavezi da plate i redovni račun. Broj rata nije ograničen a koliko dugo će otplaćivati dugovanje zavisi od njegovog iznose. Važno je napomenuti da će građanima prilikom potpisivanja ugovora biti otpisane kamate pa će oni plačati samo glavnicu duga.

                       „Minimalni iznos rate je 1000 dinara i ne može da bude ispod toga, a broj rata je neograničan i zavisi od visine dugovanja.Pre zaključenja ugovora sva kamata se uslovno otpisuje i ugovor se potpisuje samo na glavnicu duga“, kaže Miloš Nikoić iz JKP „Objedinjena naplata“.

                           Ukoliko građani ne ispoštuju potpisan ugovor za to postoje posledice. Kako navode iz JKP ,,Objedinjene naplate“ do sada je bilo sporadičnih slučajeva ne ispunjavanja dogovora. Ističu da ovi građani već plaćaju umanjene račune jer su u kategoriji socijalno ugroženog stanovništva.

                         „Ukoliko deset meseci ne izmiruju redovne mesečne račune uz dugovanje po ugovoru, protiv tog korisnika se podnosi predlog za izvršenje. Samo podnosenje predloga za izvršenje a na osnovu odredbe ugovora, predstavlja jednostrani raskid ugovora od strane JKP „Objedinjena naplata“, kaže Nikolić.

                        Od 2012. Grad Niš i JKP ,,Objedinjena naplata“ sprovode akciju regulisanja dugovanja korisnika kroz reprograme, kako bi se građanima izašlo u susret. Iz ovog preduzeća kažu da očekuju da do kraja godine bude reprogram dugovanja i za druge korisnike moguć.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare