Aukcijska prodaja slika za pomoć starijim osobama

NIŠ

Kolo srpskih sestara Niš organizovalo je uz podršku Grada Niša aukcijsku prodaju slika koje su nastale tokom 5.Omladinske likovne kolonije u Sićevu, a novac prikupljen od prodaje slika namenjen je za pomoć starijim osobma. Aukciji, održanoj u Oficirskom domu u Nišu prisustvovala je uz ljude dobre volje koji su na ovaj način želeli da pomognu akciji Kola srpskih sestara prisustvovala je i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

   „Omladinska likovna kolonija u Sićevu je tradicionalno održava već pet godina a projekat je pomogao i Grad Niš. Ono što je učinilo specifičnom ovu koloniju  je svojevrsni inkluzivni tim jer su na koloniji učestvovali učenici Umetničke škole u Nišu kao i studenti Fakulteta umetnosti ali su im se sada pridružili i korisnici usluga Ustanove „Mara“. Svi su radili zajedno, a njihova energija tokom stvaranja je doprinela da ove slike žive u mnogim stanovima. Mladi umetnici su u svoj rad uneli i puno emocija znajući da svojim slikama pomažu starijim ljudima, njihovim sugrađanima koji nemaju nikog svog“, kazala je Ljiljana Stojanović, predsednica Kola srpskih sestara Niš i dodaje da je cilj projekta da se kod mladih ljudi podigne svest o  poštovanju starijih osoba a posebno njihovih potreba ako su sami.

    Kome je pomoć u ovom trenutku najneophodnija odlučiće gradske opštine koje će Kolu pomoći da novac ode u prave ruke.

    „Na aukciji je 37 slika  i nadam se da se slike neće  kupovati samo zbog slika, već da se zna kome je taj novac namenjen. Kada od opština dobijemo informaciju kome je pomoć potrebna obići ćemo te ljude da prvo razgovaramo sa njima i vidimo šta je njima najneophodnije sada.To što oni budu tražli mi ćemo to nabaviti. I kada ih budemo obilazile odnećemo im neke poklone jer je njima potrebno poštovanje koje je kod mnogih izostalo“, kaže Ljiljana Stojanović.

     Zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović je još jednom napomenula da će Grad uvek pomagati Kolo srpskih sestara obzirom na njihove aktivnosti koje su imale i koje su realizovale na teritoriji grada Niša. Njihov rad nikako ne sme da se zanemari jer je on višestruko koristan celu zajednicu.

   „Setimo se samo porodilišta u Nišu u kome su one opremile  prostor za otpust beba i mama. Dečija interna klinika UKC-a je bila jedna od institucija  gde je Kolo srpskih sestara pomogalo svih ovih godina. Tu je i  Centar „Mara“. Svima  onima kojima je pomoć bila neophodna Kolo srpskih sestara Niš je pomoglo.Evo i današnja izložba gde su uključena i deca sa svojim radovima iz Centra  „Mara“ pokazala je da se vodi briga o zdravoj ali i deci koja su  izuzetno talentovana a sa smetnjama u razvoju su. Njihova aktivnost je prepoznata u gradu i Grad je tu da podrži njihove akcije i aktivnosti kao i da stojimo iza svega onoga što one rade“, naglasila je Davidović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare