Ministarka zdravlja posetila UKC Niš i obećala nova ulaganja u aparate i opremu

NIŠ

U  radnoj poseti niškom Univerzitetskom kliničkom centru, ministarka zdravlja, profesor dr Danica Grujičić, obišla je zgradu Klinike za ginekologiju i Klinike za onkologiju i tom prilikom, sem sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove i njenih organizacionih jedinica, razgovarala je i sa hospitalizovanim pacijentima, želeći da se informiše o zadovoljstvu uslovima u kojima se leče, kao i da sasluša predloge za dalje unapređenje tercijarnog zdravstva na jugoistoku zemlje. Prema njenim rečima, zadovoljna je dosadašnjim radom Uprave UKC Niš i zaposlenih, kao i zatečenim stanjem na klinikama koje je obišla i tom prilikom najavila i zanovu pojedine medicinske aparature i opreme.

                               Ministarka Grujičić je zajedno sa prvim čovekom niškog UKC, profesorom dr Zoranom Perišićem, razgovarala i o eventualnoj rekonstrukciji GAK-a, koja bi posle više decenija, uskoro trebalo da dobije potpuno novi izgled i funkcionalnost. U razgovoru i razmeni ideja, procenjeno je da postoji više opcija na koji način bi to trebalo da bude urađeno, ali će svakako, struka biti konsultovana pre početka bilo kakvih radova.

                            Profesorka Grujičić obišla je i radioterapijski blok- bunker UKC Niš i tom prilikom naglasila, da je nedavna nabavka novog linearnog akceleratora, još jedan dokaz koliko država brine o svojim građanima, kao i da je zdravstvo, kao jedan od stubova države, u neuporedivo boljem stanju u odnosu na pre desetak i više godina. Takođe, kao čovek iz struke, ponovo je istakla kolika je važnost tzv. blizančenja aparata u Nišu, ali i Kragujevcu, što omogućava da liste čekanja i ne postoje kada je reč o zračnoj terapiji i lečenju onkoloških pacijenata.

                    Prilikom radne posete, ministarka je najavila nabavku nove aparature za grane dečije interne i hirurške medicine, kao i nabavku novih inkubatora za najmlađe pacijente niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare