SNS pošumljavao Hisar

LESKOVAC

Leskovački odbor Srpske napredne stranke organizovao je akciju pošumljavanja Hisara i tom prilikom je zasađeno 100 stabala javora.

U ime SNS-a obratio se Goran Cvetanović koji je citirao izjavu stručnjaka da , kako je rekao “čovek u svom životu potroši količinu kiseonika koju proizvedu tri drveta”.

„To znači da bi svako od nas trebao u toku svog životnog doba da posadi najmanje tri drveta. Mi u novembru mesecu širom Srbije organizujemo akciju pošumljavanja, jer je sadnja jedna od najvažnijih instrumenata za ublažavanje efekata klimatskih promena. GO SNS-a se priključio ovom projektu jer je očuvanje životne sredine i podizanje ekološki svesti jedan od naših najvažnijih i najbitnijih ciljeva. Zajedničkim snagama smo prikupili sredstva za nabavku ovih sadnica i dodatno čemo oplemeniti i učiniti lepšim za odmor i rekreaciju pluća našeg grada. Ponosan sam i na to što se u ovu akciju uključilo i dosta mladih i dece, jher je naša dužnost da svojim potomcima u amanet ostavimo brigu o prirodnim resursima za rad zdravije, zelenije i sigurnije budućnosti“, rekao je Cvetanović.

Istovremeno, u gradskom parku su u toku radovi na uklanjanju rastinja i trave radi pravljenja trga.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ime
Ime
4 godine pre

Ako moze bez tog amanet. Hvala