Rastinje iz gradskog parka presadili u park kod stadiona

LESKOVAC

„Rastinje i žbunje koje je bilo na prostoru budućeg gradskog trga presađeno je u park Kralja Petra“ rekao je Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ i pojasnio da se radi o pet tisa i šest tuja.

„Urađena je i zaštita preostalog drveća na budućem trgu, odnosno platformom su zaštićena tri jasena i jedan javor, jer nam je cilj da tokom izvođenja radova nijedno stablo ne bude oštećeno. Naredne godine uslediće nova sadnja, a biće zamenjena deset stabala bolesnog i oštećenog drveća.“

Ivana Momić, diplomirani inženjer hortikulture, je zadužena za stručni nadzor u ime JP „Urbanizam i izgradnja“. Ona naglašava da je posebna pažnja bila usmerena i na sam način izmeštanja, s obzirom da se radi o rastinju koje ima više godina starosti.

„Stablo je izmešteno sa celim busenom i sada nam sledi da nastavimo da se staramo o tom rastinju. Verujemo da su velike šanse da se ovo rastinje primi i da neće biti nikakvih problema.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Triniti
Triniti
4 godine pre

Gospodja je inzenjer hortikulture. To se ne postaje sadjenjem, nego ucenjem. Kritiku radi kritike ne razumem. Ovo “drvo” niti je pravilo hladovinu, niti je doprinosilo estetskom dozivljaju. Kada upekne leto, svi cemo se inace povuci u selo, odakle smo i dosli, cim nam toliko smetaju gradske tekovine kao sto su trgovi.

evdokija
evdokija
4 godine pre

Ova u zivotu nije posadila nijedno drvo. Bas da vidimo dal ce se prime. Pa da onda i mi sadimo drvo da odmah radja a ne da ga negujemo godinama. Kolko vidim nadzorni je organ , njeno ime je na tabli. Umesto da se buni sto se zelenilo unistava kao inzenjer hortikulture ona nadzorni za plocice.Dok je takvih bice i betona svuda oko nas. O ovoj danim zelim da sedi na taj trg letos kad sunce upece na plus 40.