SNS : Odgovor Zoranu Antiću

VRANJE

ODGOVOR ZORANU ANTIĆU
povodom intervjua u „Vranjskim novinama“ od 02.02.2017.godine, tako je naslovljeno saopštenje vranjskog Gradskog odbora SNS.

JUGpress ne prenosi saopštenja koja se odnos ena pisanje drugih medija ali ovo u Vranju dobija na dinamici, pa činimo izuzetak.
“Čitajući žalopojku Zorana Antića u intervjuu u „Vranjskim novinama“ od 02.02.2017.godine jasno je i političkim diletantima da je morao da padne sa vlasti jer su protiv njega bili i „Simpo“ i „njegovi“ iz partije, ali i Vatikan, iluminati, masoni (sa izuzetkom Branimira Stojančića), BND, CIA, meteorološke prilike, ali i konjukcija Marsa u Škorpiji. Malo li je?! Kumulacija ovih faktora i politički teret ne bi podneo ni Vladimir Vladimirovič, a kamo li nejaka levičarska leđa ovog vranjskog Če Gevare.
Verovatno ovom stoiku lokalne političke scene ni trenutak nije palo na pamet da je razlog izbornog sunovrata socijalista upravo ON SAM. Virtuelna bajka koju je kreirao i u kojoj i dalje živi mu ne daje šansu da se politički oživi i eventualno spozna neminovnost i razloge svog političkog kraha i sunovrata svoje stranke. Jedan od osnovnih razloga je nedostatak elementarne političke kulture i ne poštovanje političkih protivnika. Podugačkom spisku uvreda koje je uputio Srpskoj naprednoj stranci pridodaćemo i to da smo mi „bašibozuci“. Eto, eks gradonačelnik je nama nepismenim „konvertitima“ ali i široj političkoj javnosti obogatio rečnički fond novim pojmom. Dakle, pored toga što smo konobari, tapetari, gologuzija koju će da šamara, tutubani, konvertiti, sada smo i bašibozuci. I tu se mi iz SNS-a razlikujemo od dotičnog jer nikada nismo vređali i omalovažavali svoje političke protivnike. Ovaj političar „ogromnih kapaciteta“ zaboravlja da, kada vređate političkog protivnika to je samo dokaz nepostojanja adekvatne argumentacije i opipljivih političkih rezultata. Osim enormnog budžetskog duga, nedovršenog šetališta, kontaminiranog pozorišta, krađe odbornika i konstantnog i svakodnevnog menjanja skupštinske većine, građani Vranja nisu videli gotovo ništa od ovog čoveka. Priuštio nam je nekoliko skandala kada je brukao sebe i Vranje i sve to završilo na stranicama Kurira i Blica, a u međuvremenu je uspeo da se posvađa sa celokupnim državnim vrhom, pa čak i sa predsednikom svoje stranke. Posle svega teško je dati pravu dijagnozu. Sve to podseća na stihove pesme Branka Miljkovića: „Ako smo pali, padu smo bili skloni“.
Eks gradonačelnik očigledno ne shvata da mu se na poslednjim lokalnim izborima desio narod koji nije više hteo da gleda i trpi propadanje grada i urušavanje integriteta lokalnih institucija, nepotizam, bahatost, korupciju…Nije uspeo da ubedi Vranjance da je tada opoziciona Srpska napredna stranka kriva za sve što ne valja u gradu i nije mu pošlo za rukom da okupi široku političko-građansku koaliciju protiv nas. Ne shvata da su predhodni lokalni izbori bili referendum protiv njega i celokupnog političkog koncepta koji je predstavljao i zastupao. Samo je potrebna hrabrost nekih njegovih saradnika-drugova da ga obaveste da je sve gotovo, da su pale zavese, da je bitka izgubljena…Poznati vojskovođa Napoleon Bonaparta je imao jednu vanvremensku izjavu: „Više vredi vojska magaraca na čelu sa lavom, nego vojska lavova na čelu sa magarcem“. Neka drugovi iz Komiteta razmišljaju o tome. Biće drugih bitaka, ali sa drugim vojskovođama”, saopštava SNS .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare