SNS : KAKO SMO POVEĆALI KVALITET ZDRAVSTVA

LESKOVAC

Žao nam je što je Gradski odbor Demokratske stranke u akciji lekara Saveta za zdravstvo Gradskog odbora Srpske napredne stranke prepoznao način za manipulisanje građanima, saopštio  je danas SNS.

“Razočarani smo i što je kandidatkinja za narodnu poslanicu ispred DS-a ponovo izabrala da se služi neistinom, što je po svemu sudeći jedini program stranke kojoj ona pripada.

Umesto da realizuju aktivnosti koje imaju sličan ili isti cilj kao i akcija Saveta za zdravstvo SNS-a, a to je samo i jedino povećanje dostupnosti zdravstvenih usluga stanovnicima Leskovca, gospođicaSpirić je ponovo izrekla čitav niz uvreda i prozivki na račun Srpske napredne stranke.

Napominjemo da za organizovanje ovakve jedne akcije Savet lekara SNS-a ima podršku Doma zdravlja i Opšte bolnice Leskovac, a pregled građana vrše i lekari sa odgovarajućim licencama koji su zaposleni u ovim zdravstvenim ustanovama.

Značaj ove akcije utoliko je veći kada se uzme u obzir da je bilo dosta slučajeva da ljudi upravo zahvaljujući njima otkriju povišene vrednosti šećera i krvnog pritiska.

Ponosni smo što je ovo lokalno rukovodstvo u prethodne tri i po godine povećalo nivo dostupnosti zdravstvenih usluga. U ovom periodu otvorene suambulante u Draškovcu, Lipovici i nakon 20 godina u Nakrivnju.Adaptirana je i osposobljena za rad ambulanta u Oruglici, a sve preostale zdravstvene ambulante koje postoje na području grada, su uređene.

U istom ovom periodu nabavljen je digitalni rendgen aparat u vrednosti od 100.000evra, digitalizavana kompletna radiološka dijagnostika za šta je izdvojeno 30.000evra, nabavljen nov kolor dopler vrednosti 30.000evra, opremljeno preko 10 apartmana u samoj bolnici.

O kvalitetu zdravstvene zaštite Doma zdravlja i Opšte bolnice Leskovac najbolje svedoči podatak Ministarstva zdravlja da su ove zdravstvene ustanove druge u Srbiji po kvalitetu i broju skrining pregleda karcinoma dojke. Takođe, prema zvaničnim podacima resornog ministarstva Radiološka služba Opšte bolnice Leskovac proglašena je za jednu od najsavremenijih u Srbiji.

Svi ovi podaci potvrđuju da je Demokratska stranka još jednom pokušala da, prozivajući SNS, stekne jeftine političke poene. Na sreću građani Leskovca imaju priliku da 24.aprila kažu zbogom svemu što predstavlja politiku DS-a – pljačkanju države, otimanju novca od socijalno ugroženih, pa čak i od decesa smetnjama u razvoju, neuspešnoj privatizaciji”, navodi se u saopštenju SNS .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare