SNP : PRAVO NA PLATU ZA TREĆE DETE

 

LESKOVAC

Predsednik Odbora za socijalna pitanjaleskovačkog odbora Srpske narodne partije ( SNP)  Miodrag Stanković  danas je govorio je o predlogu ove stranke za izmenu zakona po kome bi svaka majka koja ima troje dece (ili samohrani očevi, da bi se izbegla diskriminacija) iz budžeta dobijala platu i doprinose, bez obzira da li je zaposlena ili nije, sve dok najmlađe dete ne napuni 18 godina.

 

Jedini uslov je ukupan broj dece koja se čuvaju i vaspitavaju, a ne da li su rođena u braku i da li su od istog roditelja, odnosno bračnog/vanbračnog druga.

SNP smatra i da visina dečjeg dodatka mora iznositi najmanje 5000 dinara po detetu, bez obzira na visinu mesečnih prihoda koje roditelj/staratelj ostvaruje. Stanković je dodao i to da se stranka zalaže i za dopunu zakona po kome samohrani roditelj ne može dobiti otkaz ukoliko ne krši radnu disciplinu i ispunjava svoje radne obaveze. Ukoliko sistematizacijom dođe do gašenja radnog emsta samohranog roditelja, posl9odavac je dužan da ga preraspodeli na drugo radno mesto bez umanjivanja koeficijenta za obračun plate.

Predlog je i da korisnici socijalne pomoći i dečjeg dodatka, samohrani roditelji i roditelji sa tri i više dece dobiju olakšice u plaćanju mesečnih dažbina električne energije, parnog grejanja, vode za 50-70%, zavisno od broja članova domaćinstva i da deca iz tih porodica budu oslobođena plaćanja mesečne karte ze prevoz do škole

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare