SNF: Srpska lista da govori samo u svoje ime

GRAČANICA

Povodom učestalih izjava predstavnika političke organizacije pod nazivom Srpska lista, u kojima se izjavljuje da je „većinski stav“ srpskog naroda na KiM da podrži rešenje za KiM koje Beograd predloži, pa ma kakvo ono bilo, Srpski nacionalni forum izjavljuje svoje neslaganje sa takvom konstatacijom,saopšteno je danas.

“Srpska lista ima pravo da nastupa u svoje ime, ali ne i u ime srpskog naroda, a pogotovu nema prava da svoje stavove javnosti u Srbiji van KiM predstavlja kao stavove srpskog naroda, naprosto jer su neistiniti. Naime, „Srpska lista“ nikada, pa čak i od onih koji su je glasali, nije dobila podršku naroda za izdaju Kosova i Metohije.Srpski narod se neće odreći Kosovskog zaveta i na sebe tovariti posledice Lazareve kletve, pa ma kako mu teško bilo. Čelnici Srpske liste mogu da okušaju Lazarevu kletvu, ali samo na svojoj koži i u svoje ime i zbog toga će oni, i pred sudom pravde i istorije, snositi odgovornost.
Istovremeno SNF snažno podržava stavove SPC i našeg arhipastira, vladike Teodosija, jer oni zaista i predstavljaju većinski stav srpskog naroda. Istovremeno SNF osuđuje napade koji su iz političkih krugova i nekih medija usmereni na našeg arhipastira.
Konačno, SNF upozorava da će u slučaju nepovoljnog rešenja koje se inače i najavljuje iz političkih krugova u Beogradu, doći do još jednog, možda konačnog egzodusa srpskog naroda sa KiM, kao i devastacije njegovih kulturnih i religijskih centara. Takvo rešenje ni SNF, a ni srpski narod ne mogu da podrže”, navodi se u saopštenju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare