DJB: Umesto vidikovca uredite komunalnu infrastrukturu i kanalizaciju

MEDVEDJA

Pomor riba i uništavanje ekosistema u rečnom toku Jablanice je upozorenje koje moraju da shvate građani, ali pre svega opštinska uprava Medveđe i nadležne komunalno-inspekcijske službe zadužene za zaštitu životne sredine, saopštio je Opštinski odbor pokreta Dosta je bilo u Medveđi.


Ovaj pokret navodi da “konstantno prati dešavanja i upozorava na pojave koje ugrožavaju bezbednost stanovnika Medveđe, sigurnost koju očekuju od vršilaca vlasti u oblasti vodoprivrede i ekologije, čime se podseća uprava da mora ulagati u komunalnu infrastrukturu, vodovod i kanalizaciju.
Umesto da postoji prioritet da se obezbedi kolektor za prečišćavanje voda, da se izgradi put Negosavlje-Pusto Šilovo, da se obezbedi kanalizacija za Novo naselje u Negosavlju i uredi autobuska stanica u Medveđi, vlast u Medveđi troši novac u projekat izgradnje Vidikovca.
Novo naselje je veće naselje pred sam ulaz u Medveđu koje nema kanalizaciju, a sve fekalije domaćinstava odlaze u obližnje jezero koje je povezano sa rekom Jablanicom. Pomor riba se dešava svake godine a nesnosan smrad se širi naseljem, tako da se ne može šetati a građani strepe od mogućih zaraza i bolesti što je upozorenje za nadležne organe u opštini.
Pokret pita odgovorne u opštinskoj upravi:

  1. Kada će da naprave jedan projekat u interesu građana?
  2. Zašto smatraju da je izgradnja Vidikovca važnija od zdravlja građana Novog naselja?
  3. Kada će početi da rade kanalizaciju za Novo naselje?
  4. Koliko sredstava se ulaže u rekonstrukciju komunalne mreže, za vodovod i kanalizaciju?
    Naš pokret podržavaju građani svakodnevno i javljaju se ljudi sa idejama kako da od Medveđe napravimo bolje mesto, čistije nego što je sada, a građani se uveliko učlanjuju i daju podršku jer prepoznaju našu brigu za realne probleme.
    Pokret se bori za stvaranje sistema pravih vrednosti, jednakih prava za jer ne smeju građani da trpe a da vlast uživa. Naš cilj je da ideje pobede partokratski sistem i svi građani imaju mogućnost da žive u čistoj životnoj sredini bez strepnje po svoje zdravlje i ekosistem”, navodi se u saopštenju Dosta je bilo iz Medvedje.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare