Snežana Mitić – profesor heroj

NIŠ

Povodom obeležavanja 10 godina postojanja i rada Rotari kluba Niš-Medijana pokrenuta je akcija „Profesor heroj“, a ove godine ovo laskavo priznanje pripalo je profesorki biologije Gimnazije „Svetozar Marković“ Snežana Mitić. Nagradu su uručili zajedno predsednik Rotari kluba Niš-Medijana Goran Jovanović i Guverner Distrikta Danilo Ljevnaić. Nagrada se dodeljuje o dove godine povodom obeležavanja 10 godina rada kluba.

                                     Biografija profesorke Snežane Mitić je bogata, a da bi sve bilo račeno potrebno je puno vremena i dosta prostora. Ono što ju je, zapravo, učinilo herojem to je njeno angažovanje oko pomoći deci sa smetnjama u razvoju, a posebno se ističe njena uloga u uspostvaljanju usluge ‘’Pomoć u kući za decu sa smetnjama u razvoju kao i prva inkluzivna učionica na prostorima Republike Srbije, kao i Hiporehabilitacioni centar.

                              U periodu od 2012.-2014. godine bila sam član Odbora za zaštitu životne sredine Republike Srbije, pod ingerencijom Stalne konferencije gradova i opština.

Član Opštinskog Tima za socijalu zaštitu dece sa smetnjama u razvoju,Opštinskog Tima za zaštitu i bezbednost dece i Opštinskog inkluzivnog tima nateritoriji opštine Dimitrovgrad. Zatim član Školskog razvojnog tima, Školskog timaza inkluzivno obrazovanje i predsedavala Školskim timom za zdravstvenu zaštitu dece,a trenutno sam koordinator Tima za obezbeđivanje kvaliteta i razvoj Gimnazije„Svetozar Marković“.

                           ‘’Nosilac sam brojnih aktivnosti i akcija poput„Očistimo Srbiju“, „Veliko spremanje Srbije“, obeležavanje Dana Primenjenih nauka,realizovala mnoge debate učenika na različite teme, bila organizator učeničke akcije zasađivanja sadnica na području ulice Najden Kirov u Dimitrovgradu, učestvovala sam narealizaciji Eko-Kampa, na kojem sam bila predavač na temu „Značaj očuvanja životne sredine“ i „Reciklaža otpada i njen uticaj na životnu sredinu “, aktivno učestvovala sasvojim učenicima na pripremama postavki i izlaganju istih na festivalima Nauk nije bauk i Noć biologije, realizovala brojne projektne nastave sa učenicima’’- navodi Snežana u svojoj biografiji.

‘’Bila sam u ulozi mentora učenice koja je ostvarila plasman – III mesto na Republičkom takmičenju iz biologije, a više puta mentor učenicima koji su bili na  prvom, odnosno drugom mestu na Nacionalnoj Ekološkoj Olimpijadi’’.

            Dodaje da je njen rad u realizaciji nastave usmeren na učenike i njihovo formativno usvajanje znanja, primenljivog u budućim sferama života, razvijanje duha, učenička postignuća i želje za celoživotnim učenjem nauke, nauke koja danas predstavlja važan  deo tehnološkog razvoja naše planete. Recenzent je i udžbenika iz biologije za prvi i drugi razred gimnazije.

                 Rotari kluba Niš-Medijana je, kako bi pomogao našoj lokalnoj zajednici a i šire, za proteklih 10 godina kroz različite humanitarne aktivnosti radio na polju zdravstvene i socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i ekologije. U svemu tome sarađivao je sa Rotary Internacionalom, svojim distriktom, mnogim klubovima, gradom Nišom i resornim ministarstvima. Članovi RK „Niš Medijana“ sa ponosnom su kroz monografiju predstavili 10 godišni rad kluba a nadaju se da će godine koje dolaze doneti još mnogo značajnih aktivnosti i služenja zajednici.

                   Neke od akcija su bile: „100 za 100“;   „Zavrti točak 1,2 i 3“;  “Da svaki Rotarijanac zasadi drvo”;  1,2,3,4 i 5. humanitarnih „Texas Holdem“ turnira u pokeru; “Feel the difference 1 i 2”; “Code robotic 1 i 2” ;  “Igrom do zdravlja 1 i 2”; “55 maratona za 55 dana”;„Svi za Laneta“; „Serbia Trip“; „Pevamo za naše bebe“ ; “Polio Plus“ i mnoge druge.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare