U Leskovcu tvrdili da grejanje počinje danas a radijatori hladni

LESKOVAC

Sekretarica direktora leskovačke “Toplane” juče nam je rekla da grejanje stanov u Leskovcu počinje danas a jutros su radijatori hladni.

Direktora ovog javnog preduzeća nismo uspeli da nadjemo, zvali dva puta, i prvi i drugi put “izašao”.

Sekretaricu je malo nerviralo naše pitanje “kako to opet izašao, pa i pre dva sata nije bio tu”.

Kanda je zaboravila , a možda i nije znala uopšte, da platu prima od novca gradjana kojima naplaćuju velike račune za grejanje koga nema.

Za razliku od drugih gradova u Leskovcu nije bilo ni takozvanih “toplih proba”. Kada smo u petak pozvali Toplanu da se raspitamo kako stoje stvari sa grejanjem , u 14. 40 niko se nije javljao na telefon na koji se juče javljala rečena gospodja/gospodjica.

Leskovačka Toplana je promovisana posednjih godina u izjavama čelnika grada kao najuspešnije preduzeće.

To tako uspešmo preduzeće je iskazalo gubitak od 18 miliona dinara na kraju 2019. godine!

Preduzeće koje preko cele godine naplaćuje usluge gradjanima, bez obzira na to da li ih i u kom obimu pruža u vreme kada bi trebalo stanovi da budu topli, je u buli od 18 miliončića.

Direktor je na sednici Skupštine grada objasnio da se taj gubitak pojavio zato što je “bio negde zaturen jedan račun na petnaest miliona dinara”.

Zamislite kakve je to firma u kojoj se gube računi od petnaest miliona dinara i onda se, iznenada, pojave.

Direktor nije objasnio na šta se odnosi taj račun ali je priznao ono o čemu je JUGpress više puta pisao , da je Javno preduzeće “Toplana” sprovodilo o svom trošku,(tačnije o trošku gradjana) toplovod iz pravca bolnice prema Pošti zbog privatne stambene zgrade koja je u tu napravljena, stanovi prodati sa grejanjem koga nije bilo..

Prosta logika kaže da su sprovodjenje grejanja za zgradu koju je sagradio privatnik zapravo platili gradjani koji svoje račune moraju da izmiruju redovno.

U normalnim državama , u kojima se zakon primenjuje i isti je za sve , to se zove zloupotreba javnih resursa i zbog toga se krivično odgovara.

Mislite o tome i danas dok proveravate da li su vam radijatori bar “mlaki”.

I naročito kad svakog meseca plaćate račune “Toplani”.

Saznaćete sigurno jednom koga pomažete da bolje proda stanove koje je sagradio bez grejanja ali će, uz vašu pomoć, Javno preduzeće već da mu dovede grejanje džabe.

Za tog koji prodaje stanove džabe, gradjani će to već da plate.

8 Komentara na "U Leskovcu tvrdili da grejanje počinje danas a radijatori hladni"

  1. Sve naprednije i naprednije afere, ređaju se, a epilog se uporno izbegava, počev od helikoptera, klečanja, sava male, doljevca, pa i ova afera. Pa dokle bre više? Rade li institucije svoj posao? Kam gi policajci, inspektori, sudovi, DB, … ? Jadni mi.

  2. А бе ја написа да су у нас. Дубочица одјутрос грејали а ви ми не објависте коментар.

  3. дал су оробе дал је бананамен | 13 Oktobra, 2020 at 7:52 pm | Komentariši

    пустише мало преподне у дубочицу

  4. Samo se nadam da neko iz opozicije arhivira tekstove sa Jugpressa, jer su samo oni dovoljni za kampanju za neke buduće izbore, pod uslovom da sadašnja skupština ne izglasa da nam više izbori nisu potrebni jer smo dostigli najnapredniji stepen demokratije.

  5. ako je tacno to sto pisete onda je to vec posao za javno tuzilastvo ako smeju samo

  6. Građanin Leskovca koji pamti | 13 Oktobra, 2020 at 9:35 am | Komentariši

    Ma šta je to da se zaturi 15 miliona. Sitnica. U radnju kad ti uđe inspekcija i nađe ti dinar razlike u kasi, odma zatvaranje radnje i plus kazna. A za 15 miliona, pohvala gradonačelnika.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*