Mini biblioteka ‘’Knjiga na dar’’ iz Rusije stigla u Niš

NIŠ

Uz pomoć ambasade Rusije u Republici Srbiji i Ruske humanitarne misije, preko 400 kilograma „intelektualnog“ tereta isporučeno je Ruskoj kući u Beogradu, Filozofskom fakultetu Univerziteta u  Banja Luci, Univerzitetu u  Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, biblioteci ,,Nikola Tesla“ iz Niša i Osnovnoj školi  ,,Bubanjski heroji“ iz Niša.

                     ‘’Knjige su stigle iz  Belgoroda, Ruska Federacija. Knjige su diplomatskom poštom isporučene u Srbiju’’, naglašava Đorđe Bojanić, profesor istorije u OŠ ‘’Bubanjski heroji’’.

                      U okviru kampanje ,,Knjiga na dar“ ruski prijatelji su svojim prijateljima i partnerima poslali na poklon oko 1000 knjiga koje je Belgorodski državni tehnološki univerzitet „V.G. Šuhov“ prikupio u okviru kampanje. Organizator akcije je Institut za srpski jezik i komunikacije Belgorodskog državnog tehnološkog univerziteta „V.G. Šuhov“, prenosi Đorđe Bojanić.

                      Veliki doprinos pružilo je Odeljenje za omladinsku politiku uprave grada Belgoroda, Slovenskog centra kulture, Belgorodskog državnog instituta za umetnost i kulturu, Beloruskog državnog instituta za kulturu i umetnost i lično Aleksandre Androsove i Biblioteke-muzeja Puškina u Belgorodu ,,saradnja“ međunarodni odnosi, dodaje Đorđe Bojanić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare