Smotra istraživačkih radova talentovanih učenika

VRANJE

Članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, Zorica Jović otvorila je Smotru istraživačkih radova koja je priređena u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju

Ove godine, stiglo je 90 radova, kaže direktorka Regionalnog centra za talente Danijele Stojmenović Trajković.

Učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola kao i srednjoškolci iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga takmičili su se iz 12 oblasti među kojima su književnost i gramatika, biologija, geografija, informatika…

Regionalni centar za talente ovu smotru organizuje 19 godina. U okviru smotre  priređena je i izložba radova sa međunarodnih takmičenja.

Učenici iz Vranja koji su polaznici Regionalnog centra za talente postigli su zapažene rezultate.

Iz istorije najbolja je Marta Bulatović, učenica sedmog razreda OŠ „Predrag Devedžić“ iz Vranjske Banje.

Teodora Đorđević učenica sedmog razreda OŠ „Radoje Domanović“ osvojila je drugo mesto iz biologije, a Anđela Ristić učenica prve godine Gimnazije „Bora Stanković“ treće.

Učenice Medicinske škole, druge i četvrte godine, Kristina Borisov i Anđela Dukadinović osvojile su takođe treće mesto.

Iz srpske književnosti polaznici Regionalnog centra za talente u Vranju postigli su takođe zapažene rezultate. Sara Pavlović učenica sedmog razreda, Milica Milošević i Vladica Tasić učenici osmog razreda OŠ „Branislav Nušić“ iz Rataja osvojili su treće mesto kao i Milica Cvetanović, maturantkinja OŠ „Bora Stanković“ iz sela Klenike i Teodora Milojević učenica prve godine Gimnazije „Bora Stanković“.

Treće mesto iz engleskog jezika osvojile su Anamarija Saletović, učenica sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ i Anđela Ristić učenica druge godine vranjske Gimnazije.

Najbolji učenici učestvovaće na Republičkom takmičenju talenata koje će biti održano u Čačku, 2. juna.

Proglašenju najboljih i dodeli diploma prisustvovao je i narodni poslanik Slaviša Bulatović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare