Služba za podršku u Višem javnom tužilaštvu

LESKOVAC

 

U Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu od danas  počinje sa radom Služba za informisanje i podršku oštećenima i svedocima  ovom tužilaštvu, a u cilju višestruke pomoći oštećenima i svedocima u krivičnom postupku.

 

Ova služba ima zadatak da svedocima u krivičnom postupku i oštećenima krivičnim delom, objasni njihovu procesnu ulogu i pravnu terminologiju, da ih informiše o statusu predmeta, pruži odgovore na sva pitanja u vezi sa radom tužilaštva u postupku, zakaže sastanak kod postupajućeg tužioca, informiše o organizacijama i ustanovama koje pružaju pomoć i podršku žrtvama i pruži sve informacije i opcije koje mogu pomoći u otklanjanju straha, neprijatnosti i olakšati im učešće u krivičnom postupku, naročito u istrazi i na suđenju.

 

Svedoci i oštećeni krivičnim delom , radi pružanja podrške,  mogu kontaktirati ovu službu u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu, u ul. Pana Đukića br. 13,  ili telefonom na  broj  016-253-810, kao i  elektronskom  poštom na mejl  vjtleskovac@gmail.com

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
promeniti tuzioce sve!
promeniti tuzioce sve!
7 godine pre

Vise javno tuilastvo je na nase osnovno tuzilastvo prebacilo da kaznjavamo jer oni izbegavaju odgovornost. Nijedan tuzilac kod njih nije smenjen, jer su uz svaku vlast, znaci ne rade svoj posao. Oni su kljucne ljude svake politike godinama unazad stitili, nisu ih kaznjavali. Sporove prosledjuju nama na nizi sud, gde su zaprecene manje kazne, ali kad mi oslobodimo krivice ljude, oni na zalbu opet vracaju predmete nama,da mi budemo ti koji kaznjavaju.Sporove ne rade transparentno posteno, vec neprofesionalno, pozivaju namestene svedoke koji ce pomagati optuzenom da ga oslobode. Cilj nije odgovornost, pravda, sankcionisanje krivicnih dela, nego SOPSTVENI GOLI DECENIJSKI OPSTANAK NA MESTO TUZIOCA bez vidljivih rezultata za smanjenje korupcije u Leskovcu. Svaki politicar glumi budalu kad veruje da on komanduje njima. Tuzioci komanduju gradjanima, gradom i sudbinom nase dece koja setaju sa kriminalcima na ulici. Svaki kaznjen je primer drustvu da se zlocin ne isplati. Svi oslobodjeni kriminalci od krivice su primer da se ucenje, postenje, stvaranje, odricanje ne isplati i da deca treba da lazu, kradu, otimaju i ubijaju, PLJACKAJU. To je najdirektnije podstrekivanje na zlocine. Novinari nisu ni zagrebali u leglo.Pod parolom NEZAVISNI, tuzioci su se oteli kontroli pa prave propuste koji se najdirektnije odrazavaju na opstanak mafije u gradu. Naravno, posto mi nismo u pravu, oni ne treba da se nasekiraju zbog naseg komentarisanja, ali videcete, nasekirace se, jer upravo su postupali ovako kako smo napisali, NEPROFESIONALNO. Kad Srbija bude morala da po nalogu smanji korupciju, OD NJIH CE POCETI! Zlocin treba da se sasece u tuzilastvu a ne da tamo pusta korenje. Tuzioci su zaduzivali politicare cuvajuci njihove gresnike cime su placali svoj nezasluzeni opstanak.