Slobodan ulazak u Srbiju

BEOGRAD

Vlada Srbije saopštila je da od utorka, 3. maja, prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak u Srbiju, u vezi sa virusom korona, kako za strane tako i za domaće državljane.

Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti, niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze u Srbiju.

Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona.

Iz Vlade poručuju da će nadležne institucije nastaviti da prate razvoj epidemijske situacije u Srbiji iz sata u sat i da će blagovremeno obaveštavati javnost o tome.

Kako navode, ta odluka ne znači da je pandemija virusa korona završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju, pa na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno.

Kovid ambulante, punktovi za testiranje na virus korona i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare