U Bujanovcu SPS podneo prigovor zbog nepravilnosti tokom glasanja u Velikom Trnovcu

BUJANOVAC

Opštinskoj izbornoj komisiji u Bujanovcu prigovor zbog nepravilnosti prilikom ponovljenog glasanja na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi “Muharem Kadriu ” u velikom Trnovcu podneo je Opštinki odbor SPS, saznaje Regionalna informativna agencija JUGpress.

Zahvaljujući glasovima sa ponovljenih izbora na ovom biračkom mestu Koalicija Albanaca doline je saopštila da će imati jednog poslanika u Skupštini Srbije, Šaipa Kamberija.

Medjutim, ukoliko Opštinska izborna komisija prihvati ovaj prigovor, izbori bi trebalo da se opet ponove.

Da je bilo nepravilnosti prilikom glasanja u Velikom Trnovcu saopštila je i CRTA iste večeri.

Primedbe na brojne nepravilnosti uneli su u zapisnik i srpski predstavnici u stalnom biračkom odboru .

Albanski izvori iz Velikog Trnovca su Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress dostavili video snimke na kojima se vidi i čuje kako se biračima iza paravana sugeriše za koga da glasaju a tvrde i da ima slučajeva da je glasala osoba koja je preminula.

Na ponovljenom glasanju na parlamentarnim izborima na biračkom mestu 6 u Velikom  Trnovcu glasalo je ukupno 697 od 1.089 birača sa pravom glasa, a najviše glasova 677) osvojilau je lista Koalicija Albanaca doline.

Po jedan glas na ponovljenim izborima u Velikom Trnovcu osvojile su liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” i “Miloš Jovanović – Nada za Srbiju”, dok je 18 listića bilo nevažećo.

Simptomatično je da nijedan glas na ovim ponovljenim izborima nije osvojila druga albanska lista „Alternativa za promene -Albanska demokratska alternativa“.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare