Slikarska radionica u znaku jubileja niške Tvrđave

NIŠ

Korisnici usluga ustanove ”Mara” imali su nešto drugačiji dan nego što je to uobičajno. Oni su u tvrđavi crtali i bojili u okviru likovne radionice koju je za njih organizovao Dečiji kulturni centar. Radionica je produkt memoranduma o saradnji ove dve ustanove, a osobama sa posebnim potrebama znači ovakav vid socijalne inkluzije kažu iz ustanove ”Mara”.

                            „Ovde je jako lepo. Sada smo u radionici u kojoj crtamo. Sada radim suncokret, a radio sam i ikone na platnu“, kaže Siniša Đorđević, korisnik usluga ustanove ”Mara”.

                             Prema rečima Sandre Petković, direktorke Dečijeg kulturnog centra ova ustanova će nastaviti da sarađuje sa Centrom „Mara“ .

                             „Dečiji kulturni centar i Ustanova Mara potpisali su memorandum koji do sada nismo imali na osvu kojeg smo započeli saradnju. Danas samo izabrali za radionicu Tvrđavu  kako bi  obeležili jubilej, tri veka Tvrđave, i ugostili korisnike Ustanove Mara sa kojima  će raditi naši zaposleni a sa ciljem da i te mlade ljude uključimo u kreativne radionice koje mi organizujemo“, kazala je Sandra Petković.

                            I iz Centra „Mara“ su zadovoljni zbog toga što su se njihovi štićenici našli na novom prostoru gde učestvuju u radionici koja im nije strana ali je sada organizovana na sasvim drugačiji način.

                           „Našim  korisnicima je veoma značajan bilo kakav vid socijalne inkluzije. Ovakva dešavanje ih čine srećnim i vole da se uključuju u ovakve aktivnosti, veoma su nadareni. Likovne radionice organizujemo i u samom centru, ali ovakvo druženje u prirodi za njih je veoma značajno“, ističe  Anđelija Milojković, ispred Centra za pruzanje usluga socijalne zastite “Mara”.

                            Likovna radionica je održana pred početak raspusta u ustanovi ”Mara”. Kako kažu iz ove ustanove broj korisnika usluga se povećava, otvorene su još dve grupe, pruža se usluga ličnog pratioca, a u planu je da se do kraja godine otvori još nekoliko usluga. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare