Slikari stvaraju umetnička dela za niški GAK

NIŠ

U prostorijama Gradske opštine Medijana, odnosno Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, otvorena izložba radova sa likovne kmolonije 2020/2021. Izložba će trajati do 26. decembra, a biće otvorena od 9 do 18 sati. Predsednik GO Medijana, Nebojša Kocić, izjavio je da, s obzirom na to da brinu o pronatalitetnoj politici, došli na ideju da organizuju izložbu prošle godine. On je dodao da će novac koji bude sakupljen od prodaje slika biti usmeren ka Ginekološko-akušerskoj klinici UKC Niš i zamolio sugrađane da dođu i pogledaju izložbu.             

„Sva sredstva koja uberemo od prodaje ovih slika biće usmerena na račun GAK-a ili ćemo nabaviti ono što je njima najneophodnije, s obzirom na to da smo imali razgovore sa direktorom Ginekološko-akušerske klinike, a ja bih iskoristio priliku da pozovem naše sugrađane dobre volje, da dođu i pogledaju slike“, kazao je Nebojša Kocić, predsednik Gradske opštine Medijana.

” Slike nisu skupe, uslovno rečeno, s obzirom na to da se radi o eminentnim umetnicima. Kreću se negde od 12 do 50 ili 60 hiljada maksimalno. Iskoristio bih priliku da pozovem ljude da dođu i da pomognemo GAK-u, da priušte sebi jedan lep poklon za Novu godinu, od naših eminentnih umetnika, a GO Medijana će nastaviti sa ovim manifestacijama svake godine“, dodao je Kocić.

                    Kocić je istako da je zadovoljan saradnjom koju je GO Medijana ostvarila sa umetnicima.

                     „Jako sam zadovoljan saradnjom sa našim umetnicima, s obzirom na to da su to eminentni umetnici iz cele Srbije. Počeli smo sa Udruženjem umetnika “Car Konstantin”, tako da smo tu saradnju proširili i rezultat je vidljiv. Potrudićemo se da stavimo malo akcenat i na kulturu, s obzirom na to da brinemo i o pronatalitetnoj politici, i o našim najstarijim sugrađanima, i roditeljima“, rekao je Kocić, naglasivši i da je u planovima i proširenje broja umetnika, tako što se planira da se za naredne godine pozovu i umetnici iz nekoliko evropskih zemalja.

                         Na izložbi su predstavljena ostvarenja naših poznatih umetnika, među kojima su Slavoljub Todorović – Zorkin, Goran Nikolić– Pikaso, Lidija Mina Šarović, Boža Milić – Tisin, Bata Anđelković – Bata od Vučja, Janko Piljak, Olivera Lola Adžić, kao i mladi autori Jelena Tošić, Milica Kostić, Đorđe Ilić i drugi.

                        Radovi su nastali u okviru ovogodišnje, ali i likovne kolonije, koja je organizovana je 2020. godine, u Parku Sveti Sava, sa ciljem da postane tradicionalna i okupi umetnike iz celog sveta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare