Malom poništen doktorat

BEOGRAD

Senat Univerziteta u Beogradu doneo je danas jednoglasno odluku o poništenju diplome doktora nauka ministru finansija Siniši Malom, stečenu na Fakultetu organizacionih nauka (FON).

Senat je odlučio, takođe jednoglasno, da se dozvoli ponavljanje postupka utvrđivanja da li je doktorat Malog plagijat u velikom delu, što je naloženo odlukom Upravnog suda, i istovremeno poništio prethodnu odluku Odbora za profesionalnu etiku iz decembra 2019. godine.

Upravni sud je, nakon što je Mali uložio tužbu, tu odluku poništio i vratio na ponovno odlučivanje, pa će se Odbor za profesionalnu etiku o tome opet izjašnjavati.

Predsednik Saveta, rektor Univerziteta Vladan Đokić, objasnio je da je u presudi Upravnog suda navedeno da je razlog poništavanja povreda pravila postupka, jer nije bilo izricanja mere dekana FON, što je predviđeno pravilnikom rada Etičke komisije i Odbora za profesionalnu etiku, a ta odluka u vidu “javne osude” zbog neakademskog ponašanja u izradi doktorata, stigla je kasnije.

Mali se i na tu odluku žalio, a Odbor je odbacio žalbu i u drugostepenom postupku potvrio “javnu osudu” koju je izrekao tadašnji dekan Milija Suknović, što je osnov da mu bude poništena diploma doktora nauka.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare