Slika koja je obišla svet – na teniskim terenima u Nišu 220 tenisera iz  preko 30 zemalja

NIŠ

Na terenima Teniske akademije Živković  završen je Niš OPEN 2023 – međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina iz serije ITF u okviru SERBIA JUNIOR TOUR-a, saopštili su iz Teniske akademije Živković. Od predstavnika Teniske akademije Živković najbolje rezultate na turniru su ostvarili Anastasija Cvetković i Mateja Stanisavljević. Anastasija je stigla do četvrtfinala singla, a Mateja je osvojio treće mesto u dublu.

 Za prvi reket turnira borilo se 220 tenisera i teniserki iz velikog broja zemalja, Srbija, Crna Gora, Kina, Ukrajina, Hrvatska, Nemačka, Bugarska, Švedska, Severna Makedonija, Slovenija, Amerika, Indija, Francuska, Bosna i Hercegovina, Holandija, Italija, Australija, Kanada, Grčka, Rumunija, Slovačka, Hong Kong, Austrija, Mađarska, Japan, Švajcarska, Poljska, Češka, Albanija, Turska, Velika Britanija. Broj učesnika, kao i zemlje iz kojih su učesnici došli u Niš su samo pokazatelj veličine događaja i značaja niške akademije na teniskoj mapi. ITF supervizor turnira je organizaciju ocenio odličnom ocenom i dao preporuka da je domaćin pogodan i za teniska dešavanja iz višeg ranga takmičenja.

                                    U konkurenciji teniserki šampionsku titulu je ponela ruska teniserka Kristina Kovgan, ona je u finalu bila bolja od srpske teniserke Teodore Vlajić sa 2:0. Trećeplasirane su bile Gala Ivanović (Srbija) i Kaja Najzer (Slovenija). Kod tenisera titula je završila u rukama Milana Ristova iz Crne Gore. On je u finalu bio bolji od Vlade Jankanja iz Srbije, rezultat je bio 2:0.

                                     Na turniru se igrao i dubl. Šampionke su Kineskinje, par Ni Xi/Wenfei Yu je bio bolji od para Milana Dejanović (Australija)/Milena Mayorova (Rusija). Rezultat je bio 2:0 . Kod tenisera, šampioni dubla su Borislav Kirilov/Dimitar Kisimov iz Bugarske. Bili su bolji od srpskog para Vlado Jankanj/Nikola Radišić sa 2:1. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare