Prvog radnog dana Kancelariji za brze odgovore javilo se više od 40 Nišlija

NIŠ

Kancelarija za brze odgovore otvorena je pre dve nedelje a već prvog dana je opravdala je svoje postojanje. Prema rečima zaposlenih u Kncelariji na sam dan otvaranja zapeleženo je čak 40 poziva građana, a većina njih je odgovor dobila u roku od 24 sata. Zaposleni dodaju da ovakv trend poziva građana nastavio i narenih dana, a pozivi stižu ne samo iz Niša već i drugih opština pa, ne retko, i iz inostranstva. Tako je, nedavno poziv stigao iz Nemačke a osoba koja je zvala bila je zaintersovana za mesto na pijaci.

                                „Građani se zglavnom javljaju telefonom i postavljaju pitanja koja su vezana sa problemom koji imaju, neki od njih nam se obraćaju i mejlom a ima dosta i onih koji dolaze lično da se raspitaju kome da se obrate da reše problem sa kojim se suošavaju. Veliki broj poziva nam stiže od osoba sa invaliditeom koji se intersuju za kartice za parkiranje, a veliki broj pitanja je vezan za komunalne probleme, za gradski prevoz, za javno osvetljenje. Građani se interesuju i kada će njihove ulice biti asfaltirani, šta im je potrebno da ispune uslove za to i slično“, kažu zapolseni u Kancelariji za brze odgovore.

                            Prema rečima zaposlenih svaki poziv građana se evidentira, uključuju i vreme kada je oziv upućen, ali se evidentira i vreme kada je iz Kancelarije odgovor prosleđen odgovarajućem preduzeću, ustanovi ili instituciji. Zahvaljkujući Kancelariji za brze odgovore poboljšana je saranja između građana i gradskih službi koja je i ranije postojala ali je sada ubrzana jer postoji rok za odgovor koji zavisi od problema zbog kojeg su se građani javili.

                            „Pitanja koja postavljaju gražani ponekad se odnose i na republička preduzeća pa nam stižu i pitanja vezana za rad katastra ili, pak, Elektrodistribucije Srbije“, kažu u Kancelariji.

                            Kancelarija za brze odgovore otvorena je na inicijativu Grada Niša i nalazi se na Trgu kralja Milana u zgradi gde se nekada nalzio Narodni univerzitet. Građani mogu da postave pitanja telefonom, mejlom ili da dođu lično, a osim pitanja i prijavljivaja problema mogu da iznesu i neku svoju ideju kako bi se poboljšali uslovi života u gradu.

                           Kancelarija za brze odgovore otvorena je svakog radnog dana od  7.30 do 19.30 sati, a komunikacija je moguća i telefonom na brojeve 018 4555000, 018 4555001 i 018 4555002 kao i mejlom brzi.odgovori@gu.ni.rs. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare