Skupština srednjoškolaca o problemu deljenja prostora i nedostatku računara

 

 

LESKOVAC

Unija parlamenata leskovačkih srednjoškolaca (UPLS) održala je danas tradicionalnu skuštinu, na kojoj se, izmedju ostalog, govorilo i o resursima koji nedostaju srednjim školama, na teritoriji grada Leskovca, kao što su raspoloživi prostor i nedovoljan broj kompjutera, radi poboljšanja nastavnog programa.

Skupština je organizovana povodom Medjunarodnog dana studenata i srednjoškolaca koji se svake godine obeležava 17. novembra.

Predsednica UPLS-a, Milica Bogdanović, govoreći o resursima, istakla je da najveće probleme imaju upravo Tekstilna škola, kojoj nedostaju računari za pojedine smerove, ali i Muzička škola koja je bez koncertne sale.

Prema njenim rečima i leskovačka Gimnazija i Ekonomska škola imaju problem, ali sa deljenjem prostora, zbog čega ne mogu da održavaju dodatne i dopunske časove.

Bogdanović je iskoristila priliku i da pohvali Tehničku školu „Rade Metalac, kao i Trgovinsko – ugostiteljsku školu, jer su uspele da reše problem sa raspoloživim prostorom, ali i Medicinsku školu koja se, još uvek, trudi da ga reši.

„Ovim putem ne želim da kritikujem. Jednostavno želim da pozovem ljude, koji su iznad nas i koji su dužni da rešavaju takve probleme, kao i Ministarstvo. Mi, kao učenici, nećemo sedeti skrštenih ruku i čekati da neko drugi rešava probleme, već želimo da se uključimo, ne zbog toga što nama nešto fali, već zbog narednih generacija koje će doći i kojima će biti potrebni ti resursi“, poručila je Bogdanovićeva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare