Skraćuje se prolećni raspust

SRBIJA

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku o izmeni Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovnih škola za 2019/2020 i  Pravilnika o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada srednjih škola za 2019/2020. godinu kako bi se optimalno i funkcionalno koristilo vreme učenika u periodu kada je planiran prolećni raspust.

        Umesto ranije planiranog raspusta od 13. do 20. aprila za osnovne škole u Republici Srbiji, bez teritorije Vojvodine, nastava na daljinu odvijaće se prema najavljenom rasporedu od 13. do 16. aprila, a za srednje škole 15. i 16. aprila 2020. godine.

         Nastavak pohađanja nastave na daljinu i za osnovne i za srednje škole planiran je od 21. aprila 2020. godine, dok će u peiodu od 17. do 20. aprila biti emitovani prigodni edukativni sadržaji u vezi sa praznikom i sadržaji koji su u funkciji kvalitetnog korišćenja slobodnog vremena.

        Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, istakao je da je prioritet Ministarstva da se obezbedi kontinutitet nastave i ocenio da bi u okolnostima vanrednog stanja duži prekid nastave bio nepotreban i na štetu učenika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare